Žalba na odluku o izručenju: Vukotić neće u Crnu Goru?!

J. D. Lj.

15. 10. 2019. u 15:44

Жалба на одлуку о изручењу: Вукотић неће у Црну Гору?!

Jovan Vukotić

Odbrana Jovana Vukotića uložila žalbu Apelacionom sudu u Beogradu jer se navodni šef „škaljarskog klana“ protivi izručenju CrnojGori. Konačnu odluuku o izručenju donosi ministar pravde Srbije

ADVOKATI odbrane Jovana Jovice Vukotića (38) uložili su danas žalbu Apelacionom sudu u Beogradu na odluku beogradskog Višeg suda kojom je utvrđeno da su ispunjene pretpostavke za njegovo izručenje Crnoj Gori, jer se navodni šef "škaljarskog klana" - protivi izručenju.

Vukotića, koji ima dvojno državljanstvo - srpsko i crnogorsko, Crnogorci traže zbog sumnje da je, kao visoko rangirani član "škaljarskog klana", učestvovao u tri pokušaja ubistva u Kotoru 2016. godine .


PROČITAJTE JOŠ: TRAGEDIJA KOD KRUŠEVCA: Dečak (6) istrčao iz prodavnice i poginuo

Na rešenje višeg suda, žalbu je uložila Vukotićeva odbrana, o čemu će odlučivati Apelacioni sud u Beogradu. Nakon pravosnažnosti sudskog rešenja, konačnu odluku o izručenju donosi ministar pravde Srbije.

Inače, ovaj Kotoranin je u Beogradu, u Drugom osnovnom sudu, pravosnažno osuđen na 15 meseci zatvora zbog korišćenja falsifikovanog makedonskog pasoša sa njegovom slikom, ali na ime Georgi Andonov. U izrečenu kaznu mu je uračunat i pritvor.

Crnogorske vlasti ga traže zbog tri pokušaja ubistva, a ranije je u Beogradu u pritvoru saslušan i povodom sumnji Crne Gore da je u toj zemlji utajio porez, što Vukotić sve negira.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije