Svi plačemo zbog Alena, otac ga je nosio na rukama: Ispovest strine dečaka posle tragedije u Kruševcu

S. Babović

15. 10. 2019. u 17:02

Сви плачемо због Алена, отац га је носио на рукама: Исповест стрине дечака после трагедије у Крушевцу

Strina dečaka Marijana Vujičić Foto: S. Babović

Tragedija se dogodila u par sekundi

KRUŠEVAC - PORODICA šestogodišnjeg dečaka Alena J. čeka da preuzme telo mališana, koji je stradao sinoć oko 19,30 na putu Kruševac-Aleksandrovac u selu Pepeljevac. Strina Marijana Vujičić svedoči za “Novosti” da više ne znaju odakle im suza.

Pročitajte još: TRAGEDIJA KOD KRUŠEVCA: Dečak (6) istrčao iz prodavnice i poginuo

- Bili su kod nas u Cerovi i na putu do Pepeljevca gde dever živi sa četvoro dece, svratili do prodavnice u centru sela-priča za “Novosti” Marijana Vujičić.- Kupovali su namirnice, pazar ko svaki drugi dan. Dete je samo istrčalo na put i udario ga je auto. Užasnu vest javila mi je ćerka. Još uvek mi nije jasno šta se sve dogodilo. Malog nisam stigla da vidim živog posle nesreće...

Sagovornici “Novosti” kažu da se tragedija dogodila u par sekundi,i istrčavanje deteta na put i direktan kontakt sa vozilom “jugo 55”, za čijim je volanom bio Z.P.(43)iz Aleksandrovca. Alenov otac, Srđan poleteo je za sinom, uzeo ga u ruke. Kaže da je na putu još uvek bio živ. Kolima meštanina Pepeljevca prebačen je do hitne. Spasa, na žalost, nije bilo.

Mesto tragedije

Pročitajte još: "Zašto struja nije ubila mene?": Davidov otac skrhan bolom, više ga nikad neće čuti kako svira gitaru


Dečkić je živeo sa ocem u Pepeljevcu, odakle su se doselili iz Nemačke. Jedno vreme živeli su i u kruševačkom selu Čitluk. Majka pokojnog dečaka koja se razišla od Alenovog oca i zadržala dvoje zajedničke dece, trebalo je da doputuje u toku dana. Porodica je pripremala skromni dom, kako bi rodbina i prijatelji mogli da se oproste od dečaka. Nije bilo poznato kada će ga sahraniti.

- Dete je bilo mirno i poslušno, stvarno dobro, braća su u Cerovi, sa mojom decom, imam i četiri unučeta - kaže nam uplakana strina.

- Ovo je mnogo teško vreme za sve nas, a Srđanu je sigurno najteže, jer mnogo voli svoju decu i trudi se da im obezbedi šta god treba.

Kako su “Novosti” već objavile, lekari su odmah okarakterislai dečakove povrede kao vrlo teške, a prve pretpostavke da je reč o životno ugroženom mališanu pokazale su se kao tačne ubrzo po prijemu. Uprkos svim naporima medicinama, Alen J. je podlegao povredama. Vozač Z.P. nije bio pod dejstvom alkohola i nije u određena mera zadržavanja. Još uvek se istražuju okolnosit koje su dovele do tragedije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije