Blagajnica orobila starce, dobila tri i po godine zatvora

Lj. T.

15. 10. 2019. u 07:43

Благајница оробила старце, добила три и по године затвора

Foto M. Petković

Pravosnažna presuda Danijeli Jakovljević za milionsku krađu u domu za stare
APELACIONI sud u Nišu potvrdio je presudu Višeg suda u Zaječaru i na kaznu od tri godine i šest meseci zatvora pravosnažno osudio Danijelu Jakovljević (29), službenicu ovdašnjeg Gerontološkog centra. Ona je oglašena krivom jer je godinama od korisnika usluga Doma za stara lica krala novac i na taj način na nezakonit način stekla protivpravnu imovinsku korist od oko 3,2 miliona dinara.

Kako je ustanovljeno, Jakovljevićeva je, sredinom februara 2017. godine, bila lišena slobode zbog sumnje da je novac od 230 korisnika Gerontološkog centra u Knjaževcu, koji se nalazio u sefu i koristio se za osnovne potrepštine i lekove - proneveravan godinama!

- Popisom smo ustanovili da nedostaje novac - kazao nam je tada direktor tog centra Saša Ignjatović. - Odmah smo posumnjali na Jakovljevićevu, koja je bila blagajnik, i njoj je momentalno uručen otkaz.

PROČITAJTE JOŠ - SKANDAL U DOMU ZA STARE: Opljačkao 230 staraca

Po njegovim rečima, u toj ustanovi postoji kasa u koju korisnici ostavljaju novac i dobijaju priznanice da se pare tu nalaze.

- To se radi jer imamo i nepokretne i slabo pokretne korisnike, koji nisu u stanju da raspolažu novcem - objašnjava Ignjatović. - Zbog toga su pare ostavljali u sef, a gerontodomaćice su im za njihov novac kupovale lekove i druge potrepštine.

Nedugo nakon otkaza, blagajnik je vratio oko 300.000 dinara, ali su nadležni iz Centra za stara lica sve prijavili policiji. Nakon detaljne provere svih "ulaznih i izlaznih" priznanica, ustanovljeno je koliko para nedostaje, ali je utvrđeno i da je Jakovljevićeva to radila najmanje četiri godine pre nego što je lišena slobode.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)