Skrhani otac ubijene Violete: Ići ću i do Boga, samo da ga kazne. Da sam znao, ne bih ga pustio u kuću

A. DELIĆ

14. 10. 2019. u 23:15

Скрхани отац убијене Виолете: Ићи ћу и до Бога, само да га казне. Да сам знао, не бих га пустио у кућу

Dragiša Jošić i Violeta Jošić Foto Kurir/Fejsbuk

Dragiša Jošić u šoku. Stručnjaci: Zločin kao brzo pražnjenje nagomilanog gneva

ŽELIM da se stane na put ovakvim bolesnicima. Ići ću do Boga s ciljem da taj čovek dobije najstrožu moguću kaznu. Moja kuća više ne postoji. Uvek sam znao kada bi se njih dvoje posvađali. Dešavalo se više puta, ali to su bile razmirice kao kod svakog momka i devojke. Sada, prvi put, Violeta mi nije rekla šta se dogodilo. Da sam znao, ne bih ga ni pustio u kuću tog kobnog dana.

Ovako, za "Novosti", priča Dragiša Jošić, otac devetnaestogodišnje Violete iz Batalaga kod Koceljeve, koju je, kako se sumnja, usmrtio njen momak Dušan Petronijević (33). Obdukcija tela pokazala je da je devojka preminula od iskrvarenja usled ubodnih rana u predelu vrata i grudi. Da se žrtva grčevito branila, pokazuje mnoštvo posekotina po rukama i šakama. Zločin se najverovatnije dogodio, kako stručnjaci kažu, kao brzo pražnjenje nagomilanog gneva.

PROČITAJTE JOŠ - Dušan (33) iskasapio Violetu (19), pa se sa krvavim nožem u rukama vozio s njom do Doma zdravlja: Jezivi detalji zločina kod Koceljeve (FOTO/VIDEO)

- Osumnjičenom je određeno zadržavanje i ubrzo će biti saslušan, ali tužilački gledano, slučaj je prilično jasan. Prema proceduri, naložićemo pokretanje istrage, u okviru koje bi trebalo da budu saslušani svi koji imaju saznanja o događaju - kaže portparol i zamenik Višeg javnog tužilaštva u Šapcu Milan Milutinović.

"Jezivi pir" dogodio se u porodičnoj kući Jošića u Batalagama u devojačkoj sobi nesrećne Violete, koja se upravo bila vratila iz noćne smene u fabrici za preradu voća "Rauh". Sa Dušanom je prethodno raskinula vezu, ali ovaj, navodno, nije mogao da to prihvati. Očaj nije ni skrivao, nego je po društvenim mrežama objavljivao zajedničke fotografije. Dan ranije policija ga je zaustavila u alkoholisanom stanju.

- U svom iskazu pred policijom rekao je da je veoma uznemiren i da je u noći uoči zločina i u nedelju ujutru konzumirao mnogo različitih tableta za smirenje. Zbog tih njegovih navoda, istražitelji su odlučili da sačekaju sa privođenjem Tužilaštvu, ali će on svakako biti saslušan u zakonskom roku - kaže naš sagovornik iz istrage.

U kući Jošića u Batalagama vlada teška i neopisiva tuga. Baba i deda Milica i Ivan ne mogu da se pomire sa činjenicom da devojke koju su odgajali od trenutka kada je imala šest meseci, jer je snaha otišla, sada više nema. A otac Dragiša, ubledeo i skrhan gubitkom.

PROČITAJTE JOŠ - Violetin otac je slušao njen vrisak smrti: Potresno svedočenje rođaka devojke koju je iskasapio bivši dečko

- Nismo želeli da odmah bude sahrana. Neka je još malo kod kuće sa nama - govore rođaci, ne skrivajući tugu dok sede oko otvorenog kovčega i plaču.

Violeta će na večni počinak biti ispraćena u utorak.

Dušan Petronijević

KLASIČAN ZLOČIN IZ LjUBOMORE

DUŠAN Pašić, porodični prijatelj Jošića, poznati advokat, koji živi u Batalagama, od malih nogu je poznavao Violetu. Smatra da se radi o klasičnom ubistvu iz ljubomore i kaže da će detalji iz obdukcionog zapisnika pružiti više svetla.

- Klasično ubistvo iz ljubomore! Psihologija je to dokazala. Počinilac smatra da mu žrtva pripada, da je njegova i da ne može pripadati nikome drugom. Dok joj oduzima život, on uzima i njene poslednje trenutke, takođe samo za sebe - objašnjava Pašić, za "Novosti".


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije