NA Gradskom groblju u Novom Sadu, danas je sahranjen Dragan Amidžić Amidža (55), ubijen pre tri dana u sačekuši na parkingu ispred lokala u Sremskoj Kamenici. Na večni počinak ispratili su ga njegovi najmiliji, neutešni ćerka i sinovi, supruga, majka i brat. U tužnoj povorci prijatelji, poznanici i zaposleni u hotelu „Sajam“, čiji je Amidžić vlasnik bio od 2005. godine.

Posle opela u kapeli, Amidžićeva ćerka se poslednji put oprostila od oca. U govoru, isprekidanim suzama i jecajima, ona je kazala da će ga njegovi najmiliji, porodica, zauvek čuvati u srcu. Za njih, kako je kazala, ova planeta i grad, više nikada neće biti isti.

Pročitajte još - Rafali u Sremskoj Kamenici: Ubijen Dragan Amidžić Amidža

- Žao mi je što nisi uspeo da me naučiš da letim, što sam oduvek želela – pretužnim glasom kazala je Amidžina ćerka. - Obećavam ti da da ću to i ostvariti.

Amidžić je, podsećamo, ubijen u nedelju uveče oko 20.45 sati, na parkingu ispred lokala u Sremskoj Kamenici, gde je prethodno bio gost. Čim je izašao napolje, iz obližnjeg, slabo osvetljenog šumarka su odjeknuli pucnji, i pao je smrtno pogođen.

U njega je, ispaljen čitav rafal, a na mestu krvavog zločina, pronađeno je 11 čaura kalibra 7,62 milimetara i dva deformisana projektila, za koje se veruje da su pogodili sivu „škodu“ beogradskih registarskih oznaka, koja je bila na parkingu.
Egzekutor, koji je navodno bio u tamnoj odeći, odmah posle toga je pobegao, i za njim se od tada traga. Operativci novosadske policije istovremeno rade i na razotrkivanju motiva surove Amidžićeve likvidacije. Ko je i zbog čega pucao z njega, još je obavijeno velom misterije.

Fotografije: Lj. P.

Pročitajte još - PRVE SLIKE SA MESTA UBISTVA: U sačekuši ubijen Dragan Amidžić Amidža (FOTO + VIDEO)

- Ispitujemo sve njegove kontakte, kako poslovne, tako i privatne – saznajemo od izvora bliskog istrazi. - Nije bilo prijava da je dobijao pretnje.

Amidžić je među sugrađanima poznat po letenju, imao je avione „galeb G2“ i njime je nadletao iznad Štranda i Petrovaradinske tvrđave. Ovom hotelijeru, međutim, 2014. godine napisana je prijava, jer je tegljačem – guseničarom, naočigled motorista koji se okupljaju na Mišeluku, provozao ovo vojno vozilo, ostavivši iza sebe porušenu zaštitnu ogradu i oštečen kolovoz.

Pored tog, rashodovanog vojnog vozila u dvorištu njegove porodične kuće su još tri vojna kamiona, dva džipa, borbeno oklopno vozilo (BOV), kao i top. Ispred kuće se nalazi gliser, a na metalnoj platformi na Dunavu hidro-avion.