Među tekstilom 100.000 krijumčarenih cigareta

Tanjug

sreda, 09. 10. 2019. u 15:10

Међу текстилом 100.000 кријумчарених цигарета

Foto Tanjug

Carinici su na magistralnom putu Raška - Kraljevo, u blizini mesta Maglič, dubinskom kontrolom otkrili i zaplenili 100.000 krijumčarenih cigareta skrivenih u tovaru tekstilne robe
Carinici su na magistralnom putu Raška - Kraljevo, u blizini mesta Maglič, dubinskom kontrolom otkrili i zaplenili 100.000 krijumčarenih cigareta skrivenih u tovaru tekstilne robe, saopštila je danas Uprava carine.

Prekršaj je otkriven kada je na magistralnom putu zaustavljen "folksvagen turan" novopazarskih registarskih oznaka kojim je upravljao vozač (39) iz okoline Novog Pazara.

Tovarni deo vozila bio je ispunjen tekstilnom robom domaćeg porekla za koju je vozač posedovao otpremnicu, ali su carinici odlučili da detaljno pregledaju tovar u carinskom magacinu u Kraljevu.

Kada je sva roba bila istovarena utvrđeno je da se među legalno prevoženim tekstilom nalazi i velika količina krijumčarenih cigareta marke "platiinum seven" bez akciznih markica.

Carinici su detaljnim pregledom pronašli crne najlon kese u kojima se nalazilo čak 500 boksova švercovanih cigareta koje su bile zakamuflirane tekstilnom robom domaćeg porekla (farmerke i somot košulje).

Nakon otkrivenog pokušaja krijumčarenja cigareta, o slučaju su obavešteni policija i poreska uprava kojima su vozilo, legalni tovar tekstila, kao i krijumčarene cigarete predati u u dalju nadležnost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Jata

09.10.2019. 19:44

A sto vi novinari volite da preuvelicavate! Grandiozno zvuči 100000 cigareta, a to je u stvari 500 boksova. Ali ajde nemate o čemu da pišete pa da bude neka količina. To se nekad u vreme sankcija svercovalo u jugicu!I znam da nećete objaviti moj komentar, kao i mnoge do sada, al objavljujete komentare nekih sinjih galebova i ostalih antisrba. Skrecete li polagano?