Branko Lazarević oslobođen optužbi za odavanje službenih tajni Šariću

Tanjug

09. 10. 2019. u 11:21

Бранко Лазаревић ослобођен оптужби за одавање службених тајни Шарићу

Foto Tanjug

I ostali optuženi u ovom slučaju su pravosnažno oslobođeni - policajac Boris Gara, advokat Radovan Štrbac i Rodoljub Radulović, kojem je suđeno u odustvu jer je u bekstvu

BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio Branka Lazarevića, nekadašnjeg šef kabineta bivšeg ministra policije, od optužbi za odavanje poverljivih policijskih informacija kriminalnoj grupi Darka Šarića.


Istom odlukom i ostali optuženi u ovom slučaju su pravosnažno oslobođeni - policajac Boris Gara, advokat Radovan Štrbac i Rodoljub Radulović, poznatiji kao Miša Banana, kojem je suđeno u odustvu jer je u bekstvu.


Ovom odlukom, koja je danas objavljena na sajtu Apelacionog suda, odbijena je žalba tužioca za organizovani kriminal i potvrđena je prvostepena presuda Specijalnog suda u Beogradu iz decembra prošle godine.


Svi su oslobođeni optužbi za krivično delo odavanje službene tajne, a Lazarević i za udruživanje u Šarićevu kriminalnu grupu, jer sud smatra da tužilaštvo za organizovani kriminal nije dokazalo svoje tvrdnje iz optužnice.


PROČITAJTE JOŠ: PRESUDA ZA ODAVANjE TAJNI ŠARIĆU: Zahtevaju novu odlukuSvi optuženi su tokom suđenja negirali da su počinili krivično delo odavanje službene tajne za koje se terete.


Optuženi su se teretili da su tokom 2008. i 2009. prenosili poverljive policijske informacije Šariću pre pokretanja zvanične istrage za šverc kokaina u oktobru 2009. godine.


U optužnom predlogu se navodi da je Gara prenosio ključne podatke Lazareviću o praćenju Šarićeve grupe, nakon čega je Lazarević te informacije prosledivao Štrpcu i Raduloviću, a oni Šariću.


To postupanje je, kako smatra Tužilaštvo za organizovani kriminal, ugrozilo istragu policije, jer su pripadnici Šarićeve grupe promenili dotadašnji način komunikacije.


Šarić je počekom decembra, nakon ponovljenog suđenja, osuđen na maksimalnu kaznu od 15 godina zatvora zbog organizovanja kriminalne grupe koja je krijumčarila kokain iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu.


Sudi mu se za pranje para u drugom postupku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (18)

Djordje Labrovic

09.10.2019. 11:38

Nisam ni očekivao da će biti kažnjen. U ovoj državi podobni kriminalci ne odgovaraju. "Pravda" nije dostižna za sirotinju. Na nju se i istresa policija, sudovi, izvršitelji, poreznici.

Рашо

09.10.2019. 12:53

Сада му на име одштете за душевну бол, повреду угледа и части, ... испалтите на наш рачун неколико милиона евра па га вратите у дипломатску службу. Имајући у виду искуство сада може бити и амбасадор!

Io

09.10.2019. 15:17

Njegov sef mu je nalozio,a njega nece da diraju!Dal su Sarici dal banane ,nedodirljiv je!

Goran

09.10.2019. 17:46

@Мима - Pre ce biti nesposobni tužioci koje je postavila i čuva ova vlast.

Sale

09.10.2019. 16:35

Vrh policije organizuje šverc droge na tone i onda ga ista ekipa iz pravosuđa oslobodi. Srbija je ogrezla u najtežim oblicima kriminala i korupcije.

Goran

09.10.2019. 17:45

Nemojte da grešite dušu. U pitanju su ljudi koji su bliski i to vrlo bliski SPSu i Dacicu to jest ovoj vlasti. Zato i ne čudi da su oslobodjeni. Sud sudi prema dokazima tužilaštva koje je odustalo i od Karica i ako je sve čisto ko suza za sudjenje. I AV samo ćuti na to. Kao i na opšte nefunkcionisanje tužilaštva i očajno stanje sudova koje se samo pogoršava.

Radojko

09.10.2019. 18:13

Znaci ja kupio knjigu Saric i onaj decko sto je istrazivao sve je netacno? Losi nam istrazivacko novinarstvo a sudstvo najbolje.

daki

09.10.2019. 18:21

e srbijo sramota sramota SPS hobotnica i dalje zivi, prvo afera kofer pa ovo ..... SRAMOTA.Sud je samo za sirotinju.

5C

09.10.2019. 20:07

Znaci svercovao za zapadnu Evropu........koliko su ti iz zapadne evrope sprecili terorista i droge da udju u Srbiju,KiM?

Miso.Pec

10.10.2019. 00:06

Iznenadjenje bi bilo da su osudjeni,oni koji imaju para,namire advokate i preko njih sudije i sloboda zagarantovana.