„Bio je dobar dečko, a onda je počeo da se tuče i puca“: Komšije o navijaču Zvezde kojem je „porše“ dignut u vazduh

J. D. Lj.

07. 10. 2019. u 22:46

„Био је добар дечко, а онда је почео да се туче и пуца“: Комшије о навијачу Звезде којем је „порше“ дигнут у ваздух

Foto I. Marinković

Komšije Lazara Vukićevića, čiji je automobil uništen u eksploziji na Vračaru, kažu da ga znaju kao dobrog mladića, ali da je kasnije ušao u kriminalne vode

Dok istražni organi rade na rasvetljavanju eksplozije na Vračaru, kada je bačena ručna bomba na automobil „porše“ u vlasništvu Miodraga Vukićevića (58), komšije komentarišu ovaj dogašaj.

Prema prvim informacijama iz istrage, najverovatnije da Miodrag Vukićević nije bio meta napada. Sumnja se da je bomba bila namenjena njegovom sinu Lazaru, koji je poznat srpskoj policiji i pravosudnim organima.


PROČITAJTE JOŠ:
Ko je Lazar Vukićević: Razneti "porše" vozio "delija" osumnjičen za ranjavanje vođe "grobara"


Komšije kažu da je Miodrag dobar čovek, da je svojevremeno bio vlasnik više ugostiteljskih objekata.

- Držao je "Has-mas", "Bucka" i nikada nije imao problema sa zakonom - pričaju komšije. - Iako se "porše" vodi na njegovo ime, auto je vozio Lazar, koji živi u kući sa roditeljima u Riječkoj. On nije nikada pravio probleme komšiluku, znamo ga kao dobrog dečka. Ali, kasnije je ušao u kriminalne vode, tukao se, pucao i ko zna šta još radio. Čime se tačno bavi ne znamo, ali očigledno je da je ovo opomena njemu.

Komšije kažu da su šokirani što se ovako nešto dogodilo usred dana, kada je ovaj deo Vračara izuzetno prometan.

- Sreća pa niko nije nastradao. Ovde je vrlo prometno. Tu su osnovna i srednja škola, dece uvek ima na ulicama. Takođe, mnogo je prodavnica, kafića i drugih objekata. A detonacija je bila toliko jaka da su nam prozori popucali, a i sad mi zvoni u ušima. Oštećeno je i nekoliko automobila - kaže jedan od stanara Riječke ulice.


Nekoliko minuta nakon eksplozije, upravo je Miodrag Vukićević, vlasnik "poršea", pozvao policiju. Na lice mesta izašle su brojne patrole. Vatrogasci su gasili plamen koji je "gutao" vozilo, a tu su bile i kontradiverzione ekipe MUP Srbije sa psima. Prilaz Riječkoj i obližnjim ulicama je bio blokiran dok je trajao višesatni uviđaj.

Nikola Vavić

Inače, podsetimo, Lazar Vukićević i Nemanja Arsenović su, pre dve godine, posle kraće svađe i tuče u beogradskom klubu "Kasina" u centru grada, pucali na Miloša Nikolića i Nikolu Vavića. Nikola, koji je tom prilikom ranjen u noge, jedan je od istaknutijih Partizanovih navijača. U tim vodama je, takođe, i njegov i Aleksandrov najmlađi brat Đura. Sva trojica Vavića imaju krivični dosije i više puta su procesuirani zbog raznih dela.


PROČITAJTE JOŠ:
Ovo je „porše“ koji je raznet na Vračaru, vozi ga osumnjičeni za ranjavanje Nikole Vavića (FOTO)

JAVILI ZA NAPAD

LAZAR Vukićević, za kojeg se sumnja da je bio meta napada, u ponedeljak nakon eksplozije nije bio kod kuće. Kako nezvanično saznajemo, njemu su prijatelji iz kraja ubrzo posle detonacije javili šta se dogodilo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Zex

07.10.2019. 23:19

ma da fini neki ljudi..ceo komsiluk ke takav..dobar uviđajan..i špajzevi su im puni bombi ....

Mina

07.10.2019. 23:22

Previse se nakotilo ovakvog šlja*a, neprijatan je osecaj da takve nista ne sprecava,ni dan,ni prometno mesto,puno ljudi,dece...?!

Marko

07.10.2019. 23:43

NISTA NISU NAPRAVILI SAMO UNISTILI AUTO SADA MORA DRZAVA DA PLATI STETU A PARTIZANI CE RECI KAKO DRZAVA DAJE NOVAC,AUTO MORA DA PLATI DRZAVNO OSIGURANJE AKO NE ULOVE POCIOCA.,,AKO GA UHVATE MORA U ZATVOR I PLATITI STETU PO KRIVICNOM ZAKONU......

Deda Panta

08.10.2019. 00:47

Znači bio je BAŠ dobar dečko. Kod nas bap dobra deca voze Porshe i pucaju a i na njih pucaju. Ona loša idu u školu i posle sede na birou za nezapošljavanje.