GRUPA UČENIKA TERORIŠE BAJINU BAŠTU: Osmorica tukla mladića i unakazili ga iz čiste obesti

N.J.

07. 10. 2019. u 21:30

Osmorica vršnjaka u Bajinoj Bašti pretukli Stefana Maksimovića (17)

ГРУПА УЧЕНИКА ТЕРОРИШЕ БАЈИНУ БАШТУ: Осморица тукла младића и унаказили га из чисте обести

Pretučeni Stefan Maksimović (17) / Foto: N.J.

BAJINA BAŠTA - Učenik trećeg razreda Gimnazije "Josif Pančić" u Bajinoj Bašti Stefan Maksimović (17) pretučen je u subotu uveče u kafiću "Bir bar", a porodica pomenutog mladića za ovaj incident optužuje osmoricu njegovih vršnjaka. Na sreću, povrede od udaraca pesnicama i nogama nisu opasne, ali je ovaj slučaj opomena koja mora poslužiti da se spreče budući slučajevi vršnjačkog nasilja koji bi mogli imati tragične posledice.


Prema rečima Katarine Maksimović, tetke pretučenog mladića, incident se dogodio tokom rođendanske proslave, oko ponoći. Tada su na Stefana nasrnula osmorica njegovih vršnjaka, od kojih je jedan punoletan.


- Udarali su ga pesnicama i nogama, ima povrede glave, vidljive posekotine i modrice, a Stefanov brat blizanac Nikola takođe je posekao ruku kada je proleteo kroz staklena vrata kafića - objšnjava Katarina Maksimović - Stefan je primljen u Hitnoj pomoći, sa površnim nalazom je pušten kući a policija nije uzela izjave od učesnika u tuči iako su medicinari po službenoj dužnosti prijavili slučaj.Razlog za prebijanje, po oceni porodice, je čista obest. Katarina Maksimović tvrdi da jedna grupa starijih školaraca u Bajinoj Bašti već duže vreme predstavlja opasnost po svoje vršnjake. Ona ovu grupu dovodi u vezu sa zloupotrebom narkotika i nasiljem, ističući da njima nije važno ko će im postati žrtva...


- Reč je o konfliktnoj i problematičnoj deci kojom se nažalost niko ne bavi. Mi smo podneli krivičnu prijavu protiv nasilniika, jer im neko mora stati na put, pre nego što dođe do ozbiljnijih posledica - kaže tetka pretučenog mladića.


Stefan Maksimović je odličan đak bajinobaštanske gimnazije, nije sklon incidentima i po svemu sudeći - slučajna je žrtva obesnih vršnjaka.
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (28)

Raca Milosavljevic

07.10.2019. 22:02

... sada cemo ponovo slusati izjave nadleznih,misljenja eksperata i tako dalje ... par dana ...i do sledeceg slucaja tisina ...

toma

07.10.2019. 22:44

Samo u Srbiji narkomane štiti zakon, i policija to nerešava dok nedođe do ubistva. Znači da ova porodica ovog nedužnog dečaka mora da čeka dok nestigne to najgore,ili da uzme sama u ruke i rešava ove huligane i đilkoše. Treba njima teške batine a ne doktori. I meni bi bilo svejedno koliko bi ih tukao,sve dok se ne us..u!

Lesa

07.10.2019. 22:46

Cuj slucajna zrtva sta bih bilo da je bila tipova a zrtva, pa i brat mu ja slucajna zrtva. Budalastine

rocker

07.10.2019. 22:56

pa kaze u clanku ... Reč je o konfliktnoj i problematičnoj deci kojom se nažalost niko ne bavi ..Pa sta je onda problem da ih jedno vece nadju otecene od batina , da vidis kako bi posle bili mirni .. kao bele lale ;) , jednostavno MORA TAKO , ne poznaju drugi nacin ..

Ролекс.

07.10.2019. 23:06

Оштре казне,пошто су проблематични није им први пут.Свака бахатост се мора казнити.Да се науче памети.

Lepalepovic

07.10.2019. 23:11

Rijaliti sa tucama i bahatim ponasanjem sa ljudima sa koji nemaju pojma. Sa nepismenim sponzorusama. To je buduca Srbija. Tako je na ulici i skolu. Sve ih pozatvarati da robijaju i rade a roditelji da plate. Tek onda ce nesto pozitivno da se izrodi

Jasmina

07.10.2019. 23:24

Vršnjačko nasilje sve veće. Za to vreme odgovorni nas ubeđuju da nam se samo čini.

RBL

07.10.2019. 23:57

TReba tuziti nadlezne drzavne organe koji uvodjenjem nakaradnih "evropskih" zakona podsticu ovakve dogadjaje. A jedan od bandita je punoletan. Gde mu je ime i prezime? U kom zatvoru ceka sudjenje? Slicno treba i za ostale bandite, bez obzira na godine.

deda

08.10.2019. 00:13

Policija sigurno zna ko su i sta su ti razbojnici i ceka da nekog na mrtvo pretuku pa tek onda da reaguju..Moje dete ili unuka da su tako prebili ja bi im presudio kad vlast nepreduzima nista.Jer takva olos nije za normalno drustvo. Mestani treba hajku da naprave i koske da im polome.

Iv

08.10.2019. 00:48

Majka navodi da je razlog obest?Ne postoji razlog zbog kog bi osmorica tako zivotinjski tukli jednog vrsnjaka.Kaznjavanje roditelja novcano,ukljucenje socijalnih radnika!U slucaju ponavljanja dela cak i maloletnicki zatvor!Drzava ne sme da cuti o ovim stvarima,zivot je nesto naj vrednije danas i ne dozvolite da se ovakve stvari desavaju!Ucite decu da postuju jedni druge!Ne dozvolite da psuju da budu agresivni,Ucite ih da im uzori budu pametni i posteni ljudi!

Dragan Lo

08.10.2019. 06:51

@Iv - U sredini i okolnostima koje nas okružuju treba imati izraženo snažan karakter i porodicu te istrajati na vrednostima o kojim govorite. Moguće na individualnom nivou, na formiranje karaktera mase nije moguće u društvu koje NEGUJE suprotne vrednosti. Sve u svemu, kada ogajite pošteno i pametno dete, ono stasa i ode odavde.

Miki

08.10.2019. 02:38

Nije ovo samo kod nas, desava se i u Francuskoj isto. S'tim da se ovde nesto preuzme kad se ovako nesto desi a kod nas prodje 2-3 dana pa udri opet.

Marks

08.10.2019. 04:57

Alo bre roditelji, jel pratite vašu decu šta rade i skim se druže, da vam ne bude kasno.

laki

08.10.2019. 05:38

Nazalos niko nista ne preuzima. Cini mi se da nekoga bas briga za ovakve stvari. Pitam se, dali je neko osuden od ovih maloletnickih divljaka? Volim decu ali nasilnike nikako drugojacije nemogu nazvati nego divljaci.

Мики

08.10.2019. 05:53

Ма ај људи тога је увијек било само нису медији писали о томе, па и ја сам пребијао друге , а и мене некад намлате пар модрица и ништа страшно! Увијек над попом има поп и онда ти дође из гу*ице у главу

PMaja

08.10.2019. 08:58

Katastrofalni zakon o vrsnjackom nasilju, koji stiti i "leci" nasilnika, dok ostali normalni moraju da trpe. Zato nam je tako!