NISAM kriva, ne priznajem delo za koje me terete. Kajem se zbog toga što sam napisala na "Tviteru". Ružno je i vulgarno, ali ne mogu da vratim vreme. Nikada ne bih ugrozila ničiju bezbednost, niti dece, ni predsednika. Htela sam samo da uvredim gospodina Vučića, ali ništa više od toga. Sve je bilo u afektu...

Ovo je u ponedeljak na početku suđenja za ugrožavanje sigurnosti predsednika Srbije, pred Višim sudom u Beogradu, ispričala optužena Aleksandra Janković Aranitović iz Šapca. Nakon što je dovedena iz pritvora, ona je rekla koje su je okolnosti navele da krajem jula na "Tviteru", na račun dece Aleksandra Vučića, napiše niz psovki, posle čega je uhapšena.


PROČITAJTE JOŠ:
Dačić: Pretnje nisu deo političke borbe, već krivična dela

- Sredinom jula sam otišla u Austriju da čuvam psa familiji koja je bila na odmoru. Zbog velikih stresova koje sam preživela, 16. jula mi je pozlilo i hospitalizovana sam. Do 23. jula sam izašla sa klinike - kazala je okrivljena.

Dan kasnije, neposredno pre nego što je "tvitovala", dobila je neočekivani poziv.

- Najpre sam dobila informaciju da su mi rezultati loši, a onda me je pozvala jedna devojka i rekla da je "Dunav osiguranje" odbilo da plati moje lečenje, iako sam imala uplaćenu polisu, kao i svakog puta kada sam putovala. Rekla je da će račun od 7.000 evra stići na moju adresu - navela je Aranitovićeva.

Prema njenim rečima, nekoliko dana ranije u "Dojče veleu" je pročitala članak o tome kako "udruženje evropskih železara podnosi zahtev da se Srbiji ograniče kvote izvoza, jer Kinezi ubacuju svoj čelik.

- Onda sam videla objavu predsednika Vučića o Železari u Smederevu i ja sam opsovala. Žao mi je što sam tu decu uvredila - rekla je optužena kroz suze.

Proces se nastavlja 13. novembra.


PROČITAJTE JOŠ:
Pred tužiocem zbog uznemiravanja

TRAŽE SASLUŠANjE RUKOVODIOCA VBA

BRANILAC Ksenija Popović rekla je da se radnjama okrivljene ne stiču bitna obeležja za delo koje joj se stavlja na teret.

- Predlažem da se sasluša rukovodilac službe Ministarstva odbrane Vojnobezbednosne agencije o tome u kojim se situacijama mere bezbednosne zaštite podižu na viši nivo, ko to čini i da li je osećaj ugroženosti lica bitan za određivanje tih mera - rekla je Popovićeva.