DAN POSLE UBISTVA AMIDžIĆA: Policija prikuplja dokaze na mestu zločina, motiv i dalje tajna (FOTO+VIDEO)

Lj.P.

ponedeljak, 07. 10. 2019. u 13:45

ДАН ПОСЛЕ УБИСТВА АМИЏИЋА: Полиција прикупља доказе на месту злочина, мотив и даље тајна (ФОТО+ВИДЕО)

Foto: D. Dozet

Novosadska policija traga za ubicom biznismena Dragana Amidžića Amidže (55)
OPERATIVCI novosadske policije intenzivno tragaju za osobom koja je u nedelju uveče u Sremskoj Kamenici ispalila smrtonosne hice u Dragana Amidžića Amidžu (55), vlasnika hotela „Sajam“. I danas su nastavili sa uviđajem prikupljajući dokaze na mestu zločina.

Egzekutor je u biznismena pucao iz mraka u klasičnoj sačekuši, ispalivši nekoliko hitaca iz obližnjeg šumarka, a medicinska ekipa Službe hitne pomoći je stigavši na parking u Ulici vojvode Putnika 68b u Sremskoj Kamenici mogla je samo da konstatuje smrt.

PROČITAJTE JOŠ -Bahato pilotirao avionom, napadao gradonačelnika: Ko je bio usmrćeni biznismen Dragan Amidžić Amidža?

Istovremeno se utvrđuje i motiv krvave likvidacije, koja se desila oko 20.45 sati na parkingu ispred lokala iznad kojeg je studentski dom privatnog fakulteta, i u kojem je u tom trenutku bilo njegovih stanara. Niko od akademaca, niti od slučajnih prolaznika, srećom, nije povređen.Vozilo "Parking servisa" je danas odnelo sivu "škodu" beogradskih registarskih oznaka, na kojoj su bila vidljiva oštećenja od ispaljenih metaka. Njegov blindirani džip "bmv", u policiju je odvezen još sinoć.Amidžić je smrtno pogođen u trenutku kada je, kako saznajemo, izašao iz lokala, u koji je povremeno dolazio da se nađe sa društvom i popije kafu, a znao je da i sam da navrati. Dok je išao prema kolima, odjeknuli su hici. Radnici na obližnjoj benzinskoj pumpi su čuli, kako su rekli, „prasak“, ali su u prvom momentu pomislili da neko baca petarde.Ubistvo vlasnika hotela "Sajam", šokiralo je sve zaposlene, i još ne mogu da poveruju da je Amidžić surovo likvidiran. Za njega kažu da je bio korektan prema radnicima.

Amidžić je među Novosađanima poznat kao zaljubljenik u letenje i vlasnik aviona "galeb G2", na kojima je leteo i izvodio akrobacije iznad Dunava. Iza sebe, kako saznajemo, nema kriminalni dosije, ali je policija protiv njega februara 2014. podnela prekršajnu prijavu jer je tegljačem transporterom, došao na Mišeluk, napravio nekoliko krugova, ostavivši iza sebe oštećen kolovoz i zaštitnu ogradu. Tada su sa njim u vojnom vozilu bila još trojica muškaraca.

PROČITAJTE JOŠ -
PRVE SLIKE SA MESTA UBISTVA: U sačekuši ubijen Dragan Amidžić Amidža (FOTO + VIDEO)

U javnosti se kružile priče da je Amidžić imetak stekao 90-ih godina trgujući naftom. Pominjalo se da je imao nekoliko benzinskih pumpi, pa čak i salon skupocenih automobila, kakve je i sam voleo da vozi. Kasnije, 2005. godine je kupio hotel „Sajam“ u čijem su sklopu i neki objekti na Ribarskom ostrvu.Aprila 2017. godine, Amidžić je imao avio-incident na aerodromu Čenej kod Novog Sada. Iskusni pilot je tada spasao sebe i letelicu, nije bio povređen, a avion je ostao neoštećen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)