PRESUDA ZA STRAVIČAN ZLOČIN U PRUGOVU: Ubio komšiju municijom za odstrel krupne divljači, dobio 15 godina zatvora

D. N.

07. 10. 2019. u 12:36

U momentu likvidacije, ubijeni je bio na pragu očeve kuće, kog koga je bio na večeri sa trudnom suprugom

ПРЕСУДА ЗА СТРАВИЧАН ЗЛОЧИН У ПРУГОВУ: Убио комшију муницијом за одстрел крупне дивљачи, добио 15 година затвора

Telo ubijenog Darka odnose na obdukciju FOTO D. Novković

T.Ž. (54) iz Prugova osuđen je u drugostepenom postupku pred Višim sudom u Požarevcu na 15 godina zatvora, zbog ubistva komšije Darka Petrovića (35), izvršenog 31. januara 2016. godine. Za ovo delo zakonom je zaprećena kazna od pet do 15 godina zatvora. Pošto je osuđen na maksimalnu kaznu, viši tužilac neće uložiti žalbu na presudu.

Ova presuda ista je kao ona doneta u prvostepenom postupku, na koju se odbrana žalila, pa je Apelacioni sud naložio novo suđenje. Zločin se dogodio pola sata pre ponoći, na pragu kuće Darkovog oca, kod koga je on bio na večeri sa trudnom suprugom.

Pročitajte još - Za ubistvo komšije 15 godina zatvora

Nakon što je krenuo kući, koja se nalazi u istom dvorištu, odmah pored puta, Darko je počeo da obuva patike, kad su odjeknuli hici koji su ga usmrtili na licu mesta. Da je tog trenutka supruga bila pored njega, pretpostavlja se da bi i ona bila pogođena, ali se zadržala u kući da bi pospremila sto nakon večere. Obdukcijom tela ubijenog, ustanovljeno je da je likvidiran municijom za odstrel krupne divljači.

Od ukupno šest dramlija, koliko su sadržale ispaljene patrone, dve su ga pogodile pravo u srce i trenutno usmrtile, dok su četiri završile u drugim delovima grudnog koša i prstima. T. Ž. je uhapšen dva meseca nakon zločina, ali tada nije priznao delo za koje se tereti, zbog čega je motiv ovog zločina ostao nepoznat. Pretpostavlja se da je do njega došlo zbog ranije nerešenih sukoba.

VEĆ ROBIJAO

Osuđeni T.Ž. je nekoliko godina pre ovog zločina izašao iz Kazneno-popravnog zavoda „Zabela“, gde je robijao 15 godina zbog ubistva još jednog meštanina Prugova.

Umrlica ubijenog Darka Petrovića Foto Tanjug


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije