PAVLE Tomić (na slici), koji je u sredu, u iznajmljenom stanu u beogradskom naselju Kaluđerica, kako se sumnja, zaklao majku Tijanu Tomić (56), priveden je na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Beogradu. On je iskoristio svoje pravo da se brani ćutanjem.

Po nalogu nadležnog tužilaštva, Viši sud odredio mu je pritvor do 30 dana, zbog opasnosti da bi, boravkom na slobodi, mogao ponoviti delo i uticati na svedoke. U daljem toku istrage naloženo je njegovo psihijatrijsko veštačenje, a biće saslušani i svedoci nemilog događaja - pre svih, Pavlov otac i mlađi brat, koji su u trenutku kada je on usmrtio majku, bili u kući.

U stanu u kojem je porodica Tomić, u Gračaničkoj ulici, živela oko godinu dana, u četvrtak nije bilo nikoga.

- Pavlov otac, odnosno brat, nisu se vraćali u stan od kada su, u sredu, otišli u policiju da daju izjave - kažu komšije. - Verovatno su kod familije.

Po priči komšija, Tomići su se u njihovu ulicu doselili pre nepunih godinu dana:

- Ranije su živeli kao podstanari u Vrčinu i u Mirijevu. Bili su u teškom finansijskom stanju, pa su im gazde kuće u kojoj su do srede boravili, dali stan besplatno, uz dogovor da je oni paze i održavaju, jer ljudi rade u Nemačkoj. Oni izdaju stanove, imaju firmu za pravljenje nameštaja, frizerski salon.


PROČITAJTE JOŠ - U BOGATIĆU I BEOGRADU RUKOM SINOVA UBIJENE DVE ŽENE: Marko udavio majku, Pavle majci prerezao vrat!Vlasnici kuće, inače, nisu ni u četvrtak bili voljni za razgovor, kao ni zaposleni u firmi koja je u istom dvorištu.

Komšije vele da su slabo poznavali Tomiće. Navodno, Pavlov otac često je menjao poslove, dok je majka radila i po dva - neretko čisteći tuđe kuće kako bi što više zaradila i donela u porodicu, da deca ne bi oskudevala. Ipak, saznali smo i to da u ovoj porodici nije uvek sve bilo kako treba.

- Izgleda da su porodični odnosi bili narušeni. Priča se da su se Pavlov otac i majka često svađali. Verovatno Pavle to više nije mogao da istrpi, ko će znati? Posvađao se sa majkom i sevnuo je nož... Inače, znamo ga kao dobro dete i sportistu - kažu komšije.

Završio je Medicinsku školu - za fizioterapeuta i ovih dana trebalo je da počne da radi u jednoj firmi.