Za filmske pljačke tipovali kase firmi?

J. B.

04. 10. 2019. u 07:05

За филмске пљачке типовали касе фирми?

Foto Ilustracija

U akciji somborske i novopazarske policije raskrinkana šestočlana grupa osumnjičena za krađe. Prema uigranoj šemi, kako se sumnja, tražili su saradnike u preduzećima "iznutra"

SOMBORSKA policija je u saradnji sa kolegama iz Novog Pazara otkrila kriminalnu grupu koja se sumnjiči za više provala, a navodno je specijalizovana za provalne krađe. Kako nezvanično saznajemo, na meti provalnika su bile metalne kase u kojima se čuva novac, zlatni nakit i druge dragocenosti. Lopovi su navodno vršili krivična dela tako što su pronalazili saradnike po firmama koje čuvaju novac i druge vrednosti u metalnim kasama!

Kako saznajemo, somborska policija, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podnela je krivičnu prijavu protiv šestorice muškaraca, starosti od 34 do 63 godine iz Tutina i Sombora, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo teška krađa.

Sumnja se da su dvojica muškaraca iz Tutina starosti 46 i 55 godina u junu ove godine provalila u prostorije jedne kurirske službe u Somboru i obili metalni sef iz kog su ukrali oko 2.000.000 dinara! Stražu su im, kako se sumnja, čuvali muškarci iz Tutina, starosti 36 i 55 godina, dok se dvojica muškaraca iz Sombora, starosti 55 i 63 godina, sumnjiče da su tipovala ovu kurirsku službu.

PROČITAJTE JOŠ - Nebojša ojadio seljake za pola miliona: Nudio im gorivo ispod cene, uzeo pare, pa "ispario"

Takođe, četvorica od njih osumnjičeni su i za krivično delo teška krađa u pokušaju. Sumnja se da je 46-godišnji muškarac iz Tutina u maju pokušao da provali u prostorije iste kurirske službe, a da mu je tada 55-godišnji muškarac čuvao stražu. Dvojica Somboraca sumnjiče se da su i tada tipovala ovu kurirsku službu.

Inače, ova kriminalna grupa radi po sistemu dojava pomagača koji prate kako se čuvaju metalne kase u preduzećima i drugim ustanovama, navodi naš izvor.

POMAGAČI I IZVRŠIOCI

JEDNA grupa je procesuirana zbog sumnji da su neposredni izvršioci, a druga je označena kao grupa pomagača u vršenju krivičnog dela na teritoriji Srbije. Nezvanično saznajemo da je u toku opsežna istraga, kako bi se eventualno otkrila i druga krivična dela osumnjičenih, kao i oštećeni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije