Prva fotografija Gorana Jevtića iz pozorišta posle presude za pedofiliju, pre odlaska u zatvor igraće i pred decom

E. V. N.

03. 10. 2019. u 22:16

Glumac u četvrtak igrao u predstavi, prvoj posle izricanja zatvorske kazne

Прва фотографија Горана Јевтића из позоришта после пресуде за педофилију, пре одласка у затвор играће и пред децом

Goran Jevtić sa kolegama u predstavi

GLUMAC Goran Jevtić (41), koji je odlukom Višeg suda u Somboru osuđen na deset meseci zatvora zbog polnog uznemiravanja maloletnika, u četvrtak veče je u matičnom pozorištu "Boško Buha" igrao u prvoj predstavi ("39 stepenika") posle izricanja presude.

Kako "Novosti" nezvanično saznaju, pre donošenja konačne presude glumcu je ostala još mogućnost žalbe Ustavnom sudu, pa će Jevtić nastaviti da radi svoj posao, kao i do sada, i na sceni matičnog teatra, ali i u drugim pozorištima. Do kraja oktobra, Jevtića očekuje pet predstava na programu "Buhe", u Teatru "Vuk" sredinom meseca jedan naslov, kao i jedan na sceni Narodnog pozorišta. Inače, on je u stalnoj postavci predstave za decu "Aladinova čarobna lampa", gde glumi duha iz lampe.

Jevtiću, kojem je Osnovni sud u Somboru u martu izrekao prvostepenu presudu od 10 meseci kućnog zatvora, zbog optužbe da je obljubio šesnaestogodišnjaka L. K. iz ovog grada, kazna je preinačena u deset meseci zatvora u nekoj od kazneno-popravnih ustanova u Srbiji.

Na prvostepenu presudu žalili su se i Jevtić, i tužilac, a Veće Višeg suda u Somboru u utorak je odlučilo da preinači kaznu jer je ocena drugostepenog suda da će se ovako postići svrha kažnjavanja. Osim zatvorske kazne, glumcu je zabranjena i komunikacija sa oštećenim L. K.

Optužnica je teretila Jevtića da je u avgustu 2014. obljubio šesnaestogodišnjaka tako što ga je primoravao na oralni seks u toaletu pozorišta u Somboru posle tradicionalne manifestacije "Pozorišni maraton". Istraga protiv glumca je pokrenuta naredne godine, nakon što su slučaj policiji prijavili roditelji dečaka.

Kako nezvanično saznajemo, još nije poznato ni da li će se Jevtićevo ime naći u registru pedofila. Naime, ta procedura nije automatizovana, već zavisi od suda pred kojim se vodio proces.

- Nakon pravosnažne i izvršne presude na sudu je da obavesti Ministarstvo pravde o sankciji i zatraži upis u registar. Da li će to biti i urađeno zavisi od suda u Somboru - kažu naši izvori u Nemanjinoj.

ADRESA "BIRA" ZATVOR

Kada je reč o mestu izdržavanja kazne, pravosudni zvaničnici se slažu da je o tome prerano govoriti jer nisu iscrpljeni svi pravni lekovi. Obično, osuđenici na kazne do godinu dana, ukoliko im je to prva sankcija, služe u zavodu u Padinskoj skeli. Ali, osim visine kazne, na to gde će Jevtić provesti naredne mesece, ukoliko njegova osuda postane izvršna, zavisi i koje mu se prebivalište vodi u ličnoj karti. Nisu retki slučajevi da osuđeni, pre nego što krenu na izdržavanje, promene adresu stanovanja, da bi se našli u zatvoru za koji procene da je za njih najbolji.
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (19)

Тика земунац

03.10.2019. 22:28

Монструм је силовао дечака а ово је скандал преко кога се не сме прећи. Поставља се питања зашто је у опшпте пуштен из затвора и зашто није одмах отишао на издржавање казне. Казна је сувише мала и делује подстицајно а ова ситуација да игра пред децом је аларм за цело друштво!

boban

04.10.2019. 05:42

ovo je uzasno. dok nema presude svako po zakonu je nevin. jed ovo je samo optuzba tek treba da se dokaze

Bane

04.10.2019. 11:41

@boban - Po zakonu može da dobije otkaz 6 meseci nakon upućivanja na izdržavanje kazne osim ako u međuvremenu ne bude ranije pušten na slobodu. Dobio ili ne dobio otkaz, za tih prvih 6 meseci u zatvoru radni odnos će mu mirovati. Neće imati pravo na platu, topli obrok, regres, naknadu za prevoz i plaćene doprinose. Inače, u zatvoru će moći i da glum

Borkes

04.10.2019. 08:06

Sramota... i to bas pred decu. Da je to uradio u americi ne bi smeo imati ikakvih dodirnih tacaka sa maloletnicima...

EvGenije

04.10.2019. 10:28

Tako je, treba štititi pedofile, oni su naša budućnost po svemu sudeći. Užasna budućnost.

Marko K

04.10.2019. 11:11

Sta se cudite, pa takvo vas drustvo ocekuje sve vise i vise. Pogledajte zapadne zemlje, zar vam josuvek nije jasno da hrlimo ka perverznom svetu u kome je samo i jedino novac merilo svega i koji SVE moze da kupi!

Mina

04.10.2019. 12:03

Zasto PUBLIKA dolazi svesno da gleda ovo ....,on i ako ima predstavu ,trebalo bi da niko ne dodje u pozoriste,BOJKOT za svaku predstavu sa njim!!!

* КОМЕНТАР *

04.10.2019. 13:30

@бобан Твој коментар показује да као прво ниси прочитао текст па бих те замолио да га прочиташ са разумевањем и као друго доказује да сте, ви такви, тешки лицемери јер педофил је педофил па нека је од ваших или од наших треба га осудити по сваку цену и удаљити од деце!!!

Blagoje Jovovic

04.10.2019. 13:46

Skoro je neverovatno,da osudjenom gej pedofilu kome su na sudu dokazali da je natareo maloletnog dečkica na oralni seks,dozvoliti da i dalje izvodi prestave za decu,iako je ovo uzasno delo pocinio upravo na decijoj prestavi u Somboru.Ovo je dokaz koliko je mocan i uticajan gej lobi u Srbiji,koji hoće da prestavi gej pedofiluju kao nesto manje vise normalno,jer za ovo monstruozno delo po ustavu i zakonu Republike Srbije bi morao da dobije visegodisnju zatvorsku kaznu i zabranu prelaska deci.

Perap

05.10.2019. 18:27

Da li je zaista on to uradio? Ako jeste, trebalo je da ga osude na 10godina, a ne na 10 meseci. U slučaju da nije, i da je sve ovo samo plod bolesne mašte jednig tinejdžera, koji ni sam ne zna šta hoće, onda je ovo strašno!!! Na stranu njegova uloga u filmu "Parada".