TRGOVINA UTICAJEM? Uhapšen direktor pirotske Bolnice

V. Ć.

01. 10. 2019. u 15:43

ТРГОВИНА УТИЦАЈЕМ? Ухапшен директор пиротске Болнице

Foto: V. Ćirić

U redovnom postupku, policija je podnela krivičnu prijavu protiv četrdesetpetgodišnje žene zaposlene u pirotskoj Bolnici, za koju postoje osnovi sumnje da je počinila krivično delo zloupotrebe službenog položaja

PRIPADNICI MUP-a u saradnji sa Odeljenjem za borbu protiv korupcije Višeg tužilaštva, uhapsili su direktora pirotske Bolnice G.P.(51), zbog osnova sumnje da je polčinio krivično delo trgovina uticajem i G.S.(58), direktora preduzeća "Grosis" d.o. o. iz Niša, zbog osnova sumnje da je počinio krivično delo zloupotreba u vezi sa javnim nabavkama.


Pročitajte još: AKCIJA MUP, BIA I TUŽILAŠTVA: Hapšenje zbog trgovine uticajem


U redovnom postupku, policija je podnela krivičnu prijavu protiv četrdesetpetgodišnje žene zaposlene u pirotskoj Bolnici, za koju postoje osnovi sumnje da je počinila krivično delo zloupotrebe službenog položaja.


Pročitajte još: Uhapšeni zbog trgovine uticajem: Reketirali humanitarce i dijasporu (VIDEO)


Kako saopštava MUP, G.P. je koristeći svoj službeni položaj, tražio od ove žene da u specifikaciji materijala i konkursnoj dokumentaciji u postupku javne nabavke potrošnog materijala, unese karaktertistike i standarde koji su unapred dogovoreni sa odgovornim licem G.S., sa ciljem da se eliminišu potencijalni ponuđači i posao u vrednosti od 1.628.750 dinara bez PDV, dodeli preduzeću "Grosis" d.o.o. iz Niša. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Direktor pirotske Bolnice G.P., je nedavno hapšen zbog navodnog nameštanja tendera, ali je ubrzo pušten na slobodu.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije