STARICA ŽRTVA TROJE RAZBOJNIKA: Udarali su me i bacali! Bojim se da budem sama, čujem im glasove i kao da se sve ponavlja!

J. L.

30. 09. 2019. u 22:16

СТАРИЦA ЖРТВA ТРОЈЕ РАЗБОЈНИКА: Ударали су ме и бацали! Бојим се да будем сама, чујем им гласове и као да се све понавља!

Amalija Sakač Foto J. L.

Amaliju Sakač (88) iz Subotice, u njenom domu u Ulici Vuka Mandušića u naselju Mali Radanovac probudili lupa vrata i glasovi nepoznatih ljudi

UDARALI su me pesnicama i bacali po krevetu. Pretili su da će me ubiti ako im ne dam pare. Rušili su sve po kući dok nisu našli torbu u ormaru i u njoj tri hiljade dinara! Otišli su psujući i preteći da će se vratiti po još novca. Modrice će proći, ali šok koji sam doživela neće me skoro napustiti.

Dok priča šta joj se dogodilo u noći između subote i nedelje, vremešnoj Amaliji Sakač (88) iz Subotice glas podrhtava. Iako je još uvek sve boli, a podlivi na slabom telu ne jenjavaju, baku smo zatekli u krupari na Palićkom putu kako pomaže sinu.

- Lakše mi je da budem tu, nego kod kuće. Bojim se, čujem im glasove i sve kao da se ponovo dešava - priča nam starica. - Ne smem da ostanem sama kod kuće. Sin mi puno pomaže da se smirim, ali kad kad nisam sa njim, počnem da mislim, bude mi jako teško.

Staricu su u njenom domu u Ulici Vuka Mandušića u subotičkom naselju Mali Radanovac, u nedelju oko dva ujutru, probudili lupa vrata i glasovi nepoznatih ljudi. Nije stigla ni da ustane iz kreveta, kada su je, kako kaže, uhvatili za obe ruke i počeli da udaraju.

- Preskočili su ogradu i razvalili ulazna vrata kuće. Bilo ih je troje, dva mladića, mislim da su mlađi, i starija žena, kao da im je majka. Nisam ih prepoznala, bio je mrak, a i imali su kapuljače i nešto na glavi - seća se Amalija. - Vikali su da im dam pare. Uzalud sam govorila da ih nemam, nisu stajali. Srušili su televizor i sve sa stola, izbacili stvari iz ormara dok nisu našli torbu. Imala sam tri hiljade dinara, toliko mi je ostalo od penzije.


PROČITAJTE JOŠ - PRETUKLI STARICU ZBOG 3.000 DINARA: Usred noći upali ženi u stan, pretili da će je ubiti, mislili da ima novac


Uzevši šta su pronašli, razbojnici su isprebijanu ženu ostavili da leži. Čim se malo pribrala, Amalija je pozvala svog sina Janoša, a on odmah policiju. Urađen je uviđaj, uzeti su otisci i sve ostalo što bi moglo da pomogne u rasvetljavanju ovog nemilog događaja.


NISU NASLUTILI DRAMU

KOMŠIJE u Ulici Vuka Mandušića čule su da se nešto dešava tokom noći, ali nisu ni slutili kroz kakvu dramu prolazi baka Amalija.

- Pas je lajao duže vreme i to tako glasno da nisam mogao da ga smirim. Onda sam video da dolazi policija, a tek iz medija sam čuo šta se desilo komšinici - priča nam jedan meštanin. - Ovo je strašno, više nismo bezbedni ni u svojim domovima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Mile

01.10.2019. 05:14

Sta reci to se zove najgori olos onaj na dnu od svih olosa koji napadne staru siromasnu zenu

zaliv.net

01.10.2019. 10:17

Ovo je klasican primer gde mi zivimo, nisu ti ljudi odjednom to odlucili da urade vec operisu ko zna koliko i kako verovatno godinama. Problem je pre svega u drzavi, neorganizovanost i javasluk na sve strane dok se zakoni i propisi postuju proizvoljno i po potrebi ali sve moze da se zaobidje uz malo novca ili snalazljivosti. Sigurnost gradjana je na malo boljem nivou od africkih drzava iako ce nam vlast reci i demonstrirati drugacije. Od lupacha u serpe i lonce pa do danas ovde niko nije siguran

Jugoslava Pravdic

01.10.2019. 11:56

Uh, opet taj TITO! Kod njega nije imalo dovoljno slobode i demokratije, jer sam mogla ostaviti otvorene prozore na kući dok sam bila u samoposluzi. Nisam znala da sloboda i demokratija podrazumeva napade na slabe i nejake.