Izgubila decu i muža pa i sama poginula

R. ŠEGRT

nedelja, 29. 09. 2019. u 11:35

Изгубила децу и мужа па и сама погинула

Elvira sa suprugom Andrijom Kolomparom u Senti Foto R. Šegrt

Tragična sudbina Elvire Kolompar (33) iz Sente, nastradale u subotu veče u teškom udesu. Stradao i vozač „pasata“ Jožef Kovač (52)

NESREĆE su obeležile kratak životni put Elvire Kolompar (33), nastradale u noći između subote i nedelje u saobraćajnoj nesreći u selu Tornjoš, nedaleko od Sente. Ona je sedela na zadnjem sedištu automobila kojim je upravljao Jožef Kovač (52), a koji je takođe poginuo na mestu. Automobil "pasat" nemačkih registarskih oznaka, petnaestak minuta pre ponoći, na raskrsnici dve ulice u mestu Tornjoš, iz zasad neutvrđenih okolnosti sleteo je s puta i udario u saobraćajni znak, a onda u betonski stub bandere. Treći putnik Miodrag Jovanović (24, koji je sedeo na mestu suvozača, zadobio je lakše telesne povrede.

Život mlade Romkinje Elvire Kolompar bio je satkan od tragedija. U novembru prošle godine, u požaru koji je izbio u trošnoj kućici u Senti, izgubila je osmogodišnju ćerku Eminu i sina Adama (5) koji je preminuo nekoliko dana kasnije od posledica požara, a pre 13 godina, takođe u požaru, smrtno su stradale njene dve ćerke, Anabela (3) i devetomesečna Natalija, kao i njen tadašnji muž. U prošlogodišnjoj nesreći teško je povređeno još dvoje njene dece.

- Istraga je prošle godine pokazala da je tragediju izazvala improvizovana svetiljka. U kući u kojoj je ta romska porodica živela nije bilo struje, pa su za osvetljenje koristili šta su stigli. Zbog toga krivični postupak zbog ove nesreće nije ni pokrenut. Takođe, krivični postupak neće biti pokrenut ni zbog teške saobraćajne nesreće u kojoj je Elvira Kolompar izgubila život, jer je vozač automobila takođe poginuo - objašnjava izvor iz istrage.

Podudarnost dve tragedije je i u tome što se nesreća u kojoj je poginula Elvira dogodila između subote i nedelje, isto kao i požar prošlog novembra u kojem je izgubila ćerku i sina. Devojčica Emina Dimović je preminula na mestu, dečačić Adam (5) nekoliko dana kasnije, a njihovi brat Denis (10) i i sestra Danica (7) teško povređeni. Elvira je tada u trošnom kućerku živela sa decom i suprugom Andrijom Kolomparom.

- Napravili smo nešto da osvetlimo kuću, jer nemamo struju. Kada smo shvatili da gori, već je bilo kasno. Teško živimo, idemo u nadnicu i primamo socijalnu pomoć - ispričao je pre godinu dana Andrija.


TELA POSLATA NA OBDUKCIJU

TEŠKA saobraćajna nesreća u kojoj su nastradali vozač "pasata", nemačkih registarskih oznaka, Jožef Kovač, i saputnica Elvira Kolompar, dogodila se u noći između subote i nedelje, petnaestak minuta pre ponoći, na raskrsnici dve ulice u mestu Tornjoš, nedaleko od Sente.

- Tačan uzrok saobraćajne nesreće još se pouzdano ne zna. Okolnosti zbog kojih je automobil sleteo s kolovoza se utvrđuju. Ne zna se da li je vozač bio pod dejstvom alkohola. Tela poginulih poslata su na obdukciju u Centar za sudsku medicinu u Novi Sad. Uviđaj na licu mesta obavili su predstavnici Osnovnog javnog tužilaštva u Senti i policija. Krivični postupak neće biti pokrenut, jer je vozač automobila poginuo - saznajemo od izvora iz istrage.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Syam

29.09.2019. 12:01

Ovo je za upitati se. Prvo izgubila dvoje dece pa onda 12 godina kasnije Jos jedno dete pod prakticno istim okolnostima - u pozaru. Ili joj je takva karma ili tu mozda treba nesto I preispitati