SMRT NESTALE KINESKINjE: Našli je na mestu odakle je slala SMS

N. Janković

26. 09. 2019. u 22:36

СМРТ НЕСТАЛЕ КИНЕСКИЊЕ: Нашли је на месту одакле је слала СМС
Iako još nisu stigli rezultati obdukcije, porodica nestale Džu Sinjue krenula za Srbiju da preuzme telo ćerke. U uništenom pasošu koji je nađen u blizini podaci su neprepoznatljivi

NAKON što su čuvari Nacionalnog parka Tara i vatrogasci nedaleko od puta Mitrovac - Perućac u šumi otkrili beživotno telo za koje se veruje da je kineska državljanka Džu Sinjue (22), kojoj se krajem juna izgubio svaki trag u Bajinoj Bašti, Više tužilaštvo u Užicu naložilo je obdukciju koja će utvrditi tačan uzrok smrti nesrećne devojke i eventualno potvrditi njen identitet. Čim je u utorak uveče telo pronađeno, roditelji devojke, koja je po svemu sudeću izvršila samoubistvo vešanjem, najavili su svoj dolazak u Srbiju.

- Iako svi tragovi ukazuju na to da je reč o nestaloj državljanki Kine, potrebno je potvrditi njen identitet na osnovu DNK analize. Obdukcijom, čije rezultate očekujem u petak, biće utvrđen i tačan uzrok smrti. Nedaleko od tela obešenog o granu drveta, 30 metara od puta, pronađen je pasoš koji je uništen i ne može se pouzdano reći da je pripadao nestaloj državljanki Kine - rekao je viši javni tužilac Pavle Markićević.


PROČITAJTE JOŠ: MLADA KINESKINjA PRONAĐENA OBEŠENA: Tragičan ishod potrage za Džu Sinjue (21) koja je nestala pre tri meseca

Prema njegovim rečima, stvari koje su pronađene nedaleko od tela sugerišu na to da je reč o državljanki Kine, ali sve te pretpostavke moraju biti potvrđene.

Roditelji nesrećne devojke, otac istoričar i diplomata i majka lekar, već su bili u Srbiji i učestvovali su u potrazi. Telo je pronađeno u blizini mesta gde je Džu Sinjue poslednji put koristila svoj mobilni telefon, u mestu Krtica, na nepristupačnoj litici. Istog dana ona se poslednji put javila roditeljima, a pojedini mediji su obelodanili informaciju da je tada navodno poslala poruku u kojoj je navela da joj se više ne živi.


IZVLAČENjE TRAJALO 16 SATI

TELO koje je pronađeno obešeno o granu drveta bilo je bez vidljivih povreda. Sumnja se, zato, da je devojka izvršila samoubistvo odmah nakon što je poslednji put viđena. Da bi ga izvukli s litice, spasioci su koristili planinarsku opremu, spuštajući se 30 metara u ponor. Izvlačenje je trajalo punih 16 časova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije