Nagodili se sa tužilaštvom

G. Ć.

25. 09. 2019. u 10:19

Нагодили се са тужилаштвом

PROVERE Zdravstveni centar u Užicu

Afera sa medicinarima i trgovini uticajem: Beograđanin B. B. (28), kako nezvanično saznajemo, priznao je krivicu i zaključio sporazum sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Kraljevu

BEOGRAĐANIN B. B. (28), uhapšen minule sedmice zbog sumnje da je počinio krivično delo trgovina uticajem, kako nezvanično saznajemo, priznao je krivicu i zaključio sporazum sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Kraljevu. Na osnovu toga, B. B. je već osuđen, ali njegova kazna na koju se nagodio neće biti saopštena sve dok odluka suda ne bude pravosnažna.

Podsećamo, B. B. je osumnjičen da je tokom prošle i ove godine počinio sedam krivičnih dela trgovine uticajem, tako što je od više osoba uzeo ukupno 28.450 evra i 250.000 dinara, kako bi uticao na svog oca, koji je odgovorno lice zdravstvenog centra u Užicu, da ih zaposli u toj ustanovi.


PROČITAJTE JOŠ:
UŽAS U BELOJ PALANCI: Ubistvo, pa samoubistvo!?

Osim njega, osumnjičeno je još devetoro ljudi u ovom slučaju. Oni se takođe terete za trgovinu uticajem, odnosno da su B. B. predavali novac i sačinjavali lažne ugovore o pozajmici, kao garanciju da će on uticati na svog oca. Nezvanično saznajemo da su i ostali osumnjičeni, kao i B. B., priznali krivicu i zaključili sporazume. Sud je na osnovu toga doneo prvostepene odluke. Svi osumnjičeni u ovoj aferi, pravosnažnost presuda sačekaće na slobodi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije