GRAĐANI Novog Kneževca smatraju da su zatajile nadležne službe, jer su neki od mladića i dečaka koji su, kako se sumnja, nasmrt pretukli Martina Barnu (17) rasli na ulici i već činili prekršaje. Pritom, maloletni Martin je ove godine nekoliko puta menjao mesto stanovanja posle sukoba sa ukućanima, da bi naposletku završio sa bakom po ocu u teškim uslovima stanovanja, kako nezvanično saznajemo. U Centru za socijalni rad u Novom Kneževcu u ponedeljak nisu mogli da nam daju bilo kakvu izjavu o ovoj tragediji. Direktor Dejan Mijatov rekao je da ne smeju da ometaju istragu i da moraju da sačekaju zbog zaštite maloletnika. Istragu vodi Više javno tužilaštvo u Zrenjaninu.

Javnost je uznemirena nakon vesti da su prošle nedelje četvorica mladića, od kojih su dvojica maloletni, kako se sumnja, nasmrt pretukla Martina Barnu (17) iz istog mesta. On je od posledica povreda preminuo u parku prošlog utoraka, a njegovo telo tek sutradan primetila je meštanka koja je izvela psa u šetnju. Mnoge u ovom gradiću nije iznenadilo što su neki od osumnjičenih privedeni, jer su im već bili poznati po problematičnom ponašanju.


PROČITAJTE JOŠ:
BRUTALNOST U NOVOM KNEŽEVCU: Šutirali poznanika do smrti

Ipak, posebno uznemirava činjenica da je i stradali Martin prošao težak put ove godine... Prema nezvaničnim informacijama, on se u januaru sukobio sa ocem, posle čega je napustio njihovu kuću. Pošto su mu roditelji razvedeni, prešao je kod majke, ali nakon svađe sa njom, ovog meseca otišao je i od nje. Kako saznajemo, preselio se u pomoćni objekat, gde je nekoliko dana pre smrti počeo da stanuje sa babom po ocu.

PROČITAJTE JOŠ: UŽAS U NOVOM KNEŽEVCU: Osumnjičeni da su pretukli 18-godišnjaka na smrt, mladiću pukla jetra od siline udaraca! (FOTO)

Kobnog dana, on se navodno u parku našao sa poznanicima sa kojima se već sukobljavao.

- Dvojica od četvorice uhapšenih su sredinom avgusta zaradila prijavu jer su, kako se sumnja, tada nanela lakše telesne povrede Martinu. Sukob je tada izbio navodno zbog neke devojke - saznajemo od izvora bliskog istrazi.


Jedna od kuća gde je Martin živeo ove godine


Policija je za smrt Martina Barne, koji je za dva meseca trebalo da napuni 18 godina, osumnjičila i uhapsila M. D. (19), J. D. (18) i dvojicu maloletnika iz Novog Kneževca i oni se terete da su počinili krivično delo ubistvo u saizvršilaštvu. Svi se nalaze u pritvoru do 30 dana. Oni se terete da su udarcima rukama i nogama zadali više povreda sedamnaestogodišnjem mladiću, koji je od zadobijenih povreda preminuo.

PORODICA DOBILA NALAZ Deda ubijenog mladića Nandor Neme medijima je rekao da su isti mladići njegovog unuka napali i pre mesec dana, zbog čega mu je ukazana pomoć u bolnici u Senti: - Spasli su ga ljudi koji su istrčali iz lokala u centru grada. Sada smo samo dobili fotokopiju nalaza obdukcije iz Novog Sada, a šta se tačno dogodilo saznali smo više nezvanično...

Policija je čekala rezultate obdukcije, koja je pokazala da mu je zbog udaraca u stomak pukla jetra. Nastradali Martin Barna je sahranjen prošlog petka, a tek sada se odmotava klupko ovog zločina. Mnogi veruju da su i ovaj puta zakazale službe koje je trebalo drugačije da reaguju, jer je Martin Barna pretučen i pre mesec dana. Raspravi o tome kako je tragedija mogla da se spreči, pokrenuo je Goran Bibin, kolega majke preminulog mladića.

- Dva problematična klinca svima nama su bila pred očima, rasla su na ulici. Svi smo videli kako dva deteta polako postaju delinkventi, a moglo im se pomoći samo da nismo svi prolazili pored njih praveći se da ih ne primećujemo - napisao je Bibin na "Fejsbuku".

U nekim od komentara se navodi i da je "trebalo reagovati prvi put kada je upotrebljen famozni "bokser"... Koliko dece je samo unakaženo prošla dva meseca... I na kraju sve je vodilo do ovoga".