U Osnovnom sudu u Kruševcu u ponedeljak je nastavljeno suđenje bivšem predsedniku Opštine Brus Milutinu Jeličiću Jutki, optuženom za polno uznemiravanje i nedozvoljene polne radnje prema svojoj nekadašnjoj sekretarici Mariji Lukić. Ovim glavnim pretresom proces je praktično počeo iz početka, ali su i optuženi i oštećena samo dopunili svoje iskaze koje su već dali pred sudom u Brusu. Jeličić se na početku izjasnio da nije kriv za delo koje mu se stavlja na teret, a glavna polemika se vodila o SMS porukama. Njegovi branioci su izneli da su poruke zastarele, jer su od pre tri godine i zatražili veštačenje.


PROČITAJTE JOŠ:
“Novosti” na suđenju Milutinu Jeličiću u Kruševcu: Pretres odložen, ispred suda parole

Jeličić je u ponedeljak izjavio i da nije poslao nijednu sms poruku Mariji Lukić, dodavši da su sporni službeni telefon mogli da koriste čak i građani i da se taj uređaj često punio i u obližnjoj kafani. On je još rekao da je nestanak spornog telefona sa kojeg su upućene poruke prijavio još 2018, što je advokat oštećene Borivoje Borović negirao.

- I pismeno i usmeno sam prijavio. Inače, te službene telefone su mogli da koriste sekretarice, šef kabineta, odbornici, ali i građani koji nemaju telefon ili im je bio potreban. Nekada sam ih i ja nosio sa sobom. Marijin broj nisam ni imao sačuvan u telefonu - rekao je Jeličić.

On je dodao da ga je Marija Lukić ucenjivala da pređe u redove političke partije Vuka Jeremića, i za to tražila 10.000 evra. Oštećena Marija Lukić je na suđenju istakla da je Jeličić slagao u policiji u Kruševcu da nije osuđivan.


PROČITAJTE JOŠ:
JUTKA PONOVO U SUDNICI: Odloženo ročište, branioci na godišnjem odmoru (FOTO)

"NIJE DAO DOKAZE"

- Priznao je da sam bila tehnički sekretar u stranci od 2015. do 2018. godine čiji je on bio predsednik i moj nadređeni - rekla je Marija Lukić, napominjući da se i dalje oseća ugroženo jer dobija pretnje. - Nikada ga nisam ucenjivala. Tada sam bila član SNS i nisam bila član stranke Vuka Jeremića jer ona tada nije ni postojala. Što se tiče službenog telefona, nisam primala poruke drugih odbornika niti su mi ih oni slali. Posedujem telefon u kojem su sve pomenute poruke.