MARINA Đ. (30) ubijena je u ponedeljak u stanu u ulici Tjentište u beogradskom naselju Kotež, u kome je živela kao podstanar. Na nju je, prema nezvaničnim informacijama, iz pištolja pucao njen bivši dečko Stefan G. (31), koji je potom pokušao da izvrši samoubistvo. On je u teškom stanju, sa prostrelnim ranama, pronađen pored Marininog tela. Životno ugrožen prebačen je u jedinicu intenzivne nege.

Prema prvim nepotvrđenim informacijama, Stefan, s kojim je Marina ranije bila u vezi, boravio je u Norveškoj, odakle se nedavno vratio i u ponedeljak došao u njen stan. Pod još nerazjašnjenim okolnostima, sumnja se da je ispalio dva hica Marini u glavu. Devojka je na mestu nesreće podlegla povredama. On je potom, navodno, pucao sebi u usta. Hitna pomoć pokušala je po dolasku da je reanimira, ali devojka nije davala znake života. Muškarca su, posle ukazane lekarske pomoći, zbrinuli u Urgentnom centru.


Pročitajte još -DRAMA U NOVOM BEOGRADU: Pucao u suprugu, pa u sebe dok im je beba bila u kolicima

- On je posle operacije prebačen u jedinicu intenzivne nege. Nalazi se u teškom stanju - potvrdili su u Urgentnom centru.

Pucnje, kako prepričavaju komšije, niko nije čuo. Marinina sestra V. Đ. pozvala je vlasnika stana u kojem je Marina živela i zamolila ga da proveri da li je Marina u stanu, jer joj se neko vreme nije javljala na telefon. Kada je čovek ušao u stan, zatekao je njeno nepomično telo i alarmirao komšije.

- Pozvao me je da odmah dođem da vidim šta se dešava. Kada sam stigla, videla sam da leži u besvesnom stanju. Mislila sam da se onesvestila. Uzela sam je za ruku, ali nije davala znake života. Tek kada sam joj podigla glavu, videla sam krv. Okrenula sam se i ugledala mušku patiku i muškarca u polusedećem položaju. Odmah smo pozvali Hitnu pomoć, ali nije joj bilo spasa - priča nam komšinica koja je prisustvovala ovoj stravičnoj sceni.

Komšije i porodica, koja je ubrzo stigla na mesto nesreće, nisu mogli da veruju da se tako nešto dogodilo. Kako prepričavaju njeni najbliži, ona je raskinula sa tim dečkom i on je otišao u Norvešku. Navodno, on to nije mogao da prihvati, pa je u više navrata pokušavao da stupi u kontakt sa njom, kako bi se pomirili, što direktno, što preko prijatelja. Međutim, ona je njega blokirala na društvenim mrežama i nije želela nikakav kontakt s njim.

- On je nju zvao, ali nismo to protumačili kao uznemiravanje, mislili smo da se samo ponaša kao ostavljeni dečko. Da smo znali da će ovako nešto da se dogodi, prijavili bismo ga - pričaju njeni najbliži.

Marinin otac Z. Đ. u trenutku nesreće bio je u Beogradu, jer je navodno, angažovan na povremenim poslovima. Na mesto nesreće stigao je sa Marininom sestrom V. Đ. Njima je, nakon što su im saopštili da je Marina nastradala, pozlilo i ukazana im je lekarska pomoć.

- Kako nisam predosetio da će se ovako nešto desiti - govorio je Z. Đ.

Policija i forenzičarske ekipe su do oko 20 časova obavljale uviđaj, a ulica je bila zatvorena za saobraćaj. Telo je potom odneto na obdukciju, nakon čega će biti jasno šta se zapravo dogodilo.


SAZNAO ZA NOVU VEZU?

PREMA rečima ljudi koji su je poznavali, a koji su u ponedeljak bili na mestu nesreće, Marina je nedavno otpočela vezu sa drugim dečkom.

- Da li je on to saznao, pa je to bi uzrok, ne znamo. Tek su nedavno počeli da se viđaju.


STATISTIKA

Nedavno su za "Novosti" potvrdili iz "Autonomnog ženskog centra" da je u Srbiji od početka godine zabeleženo 18 ubistava žena, dok se za tri slučaja još uvek utvrđuje da li je u pitanju ubistvo, jer nadležne službe i dalje vode istragu. Zabeleženo je i sedam pokušaja ubistva, a dva slučaja su i dalje nerazjašnjena i istraga je u toku.


BILA JE DIVNA DEVOJKA

MARINA Đ. je, kako pričaju njene komšije, rodom iz okoline Loznice, a u Beograd je došla na studije. U stanu u kom je ubijena ranije je živela sa sestrom, a kada se sestra udala, ostala je da živi sama.

- Divna jedna devojka. Došla je na studije, uvek sam je viđala kako uči u dvorištu. Fina i vaspitana. Ne možemo da verujemo da je ovako nešto moglo da joj se desi - priča jedna komšinica.

Fotografije: N. Fifić