PRIČA POLICAJCA HEROJA: Evo kako je goloruk spasao ženu, iako mu je pištolj bio uperen u glavu (FOTO)

B. Borisavljević

subota, 21. 09. 2019. u 17:02

ПРИЧА ПОЛИЦАЈЦА ХЕРОЈА: Ево како је голорук спасао жену, иако му је пиштољ био уперен у главу (ФОТО)

Heroj Nemanja Pavlović
Foto: N. Fifić

Nemanja Pavlović (29), pripadnik Policijske brigade, iako je bio van dužnosti, spasao život ženi. Osumnjičeni za napad koji je pretio pištoljem, uhapšen je i određen mu je pritvor
DA je policijac na dužnosti, i kada skine uniformu i odloži oružje, pokazao je Nemanja Pavlović (29), pripadnik čete konjanika u specijalizovanom bataljonu Policijske brigade. Iako mu je pištolj bio uperen u glavu, uspeo je goloruk, da savlada naoružanog razbojnika, koji je pretio radnici u lokalu "Pink Panter" u Mladenovcu da će pucati, ako mu ne da novac.

Osumnjičeni za napad A.S. (39) je uhapšen i određeno mu je 48-časovno zadržavanje.

Ekipa "Novosti" je Nemanju zatekla na radnom mestu u Policijskoj brigadi. Ne želeći da sebe stavlja u prvi plan, ovaj skromni mladić, otkriva šta se dogodili u noći između petka i subote.

Kaže da je imao slobodan dan i bio u civilu, bez oružja. Došao je u lokal da uzme hranu, koju je naručio. Dok je sedao u auto, čuo je vrisku žene koja je dozivala u pomoć. Izašao je, i video je kako je trči, dok je juri čovek sa pištoljem uperenim u nju. Rekao mu je "Stoj, policija" i legitimisao se.

- Međutim, on se okrenuo i uperio pištolj u mene - priča Nemanja. - U tim trenucima nisam imao vremena da razmišljam o strahu, već mi je u glavi bilo samo kako da ga onesposobim i zaštitim ženu, jer je dužnost svakog policajca da štiti građane. Uspeo sam da ga savladam i razoružam, a ženi sam rekao da pozove policiju. Kolege iz policijske stanice su brzo došle, privele lice. I ja sam otišao sa njima u stanicu, gde smo zajedno sastavili izveštaj.

Pročitajte još - DRAMA U MLADENOVCU: Policajac heroj, iako nije bio na dužnosti, golim rukama savladao naoružanog razbojnika


Hrabrom policajcu je prvi put da je imao "bliski susret" sa razbojnikom, kada je van dužnosti. U glavi mu je ostao uplašen lik žene, koja moli za pomoć. Posle okončanja drame, ona nije mogla da nađe reči zahvalnosti mladom policajcu, koji joj spasio život.

Foto: N. Fifić

- Samo je ponavljala "Sine moj, hvala ti" - kaže Nemanja. - Mi smo sami birali ovaj poziv. Niko nas nije terao. Dužnost svakog policajca je štiti građane, bez obzira da li je u tom trenutku na radnom mestu ili ne.

Potpukovnik Vladimir Ćosić, zamenik komandata Policijske brigade, nam je rekao da je izuzetno ponosan što je Nemanja Pavlović, u njegovoj brigadi, ističući da je on sjajan policajac i dobar kolega. Nemanji su tokom dana stizale čestitke od kolega, sa kojima će zajedno u nedelju čuvati mir na derbiju između fudbalera Partizana i Crvene zvezde.
FLAMINGO

Nemanja je u policiji od 2012. gdoine, a od 2015. godine je u četi konjanika. Zadatak Policijske brigade je obezbeđivanje i sprečavanje nemira na javnim skupovima. Njegov ljubimac je konj Flamingo.

- Odgojen je u brigadi, pošto ga je majka ostavila - kaže Nemanja. - Kolege su muzle kozu, koja je bila u štali sa konjima i hranili ga mlekom na cuclu.

Foto: N. Fifić

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (12)

Dragan Sweden

21.09.2019. 17:54

Bravo za policajca. Policija u jednoj ozbiljnoj drzavi mora da bude dobro placena da bi izvrsavali svoje zakonske obaveze.

Rade

21.09.2019. 23:37

Da te kriminalac ubio dobio bi drugačije epitete. Čuvaj svoj život sinko, i ne idi goloruk na pištolj. Mnogo gledamo filmove...

Мр Радомир Шћепановић

22.09.2019. 05:13

Добро си то извео,честитам! Браво мајсторе!