Nepoznate osobe kamenovale teretni voz, oštetili lokomotivu

Tanjug

20. 09. 2019. u 18:03

Непознате особе каменовале теретни воз, оштетили локомотиву

Ilustracija; Foto: A.Stanković

Na ulaznoj skretnici u stanicu Batajnica, iz pravca Surčina, nepoznati vandali kamenovali su u petak u 15.15 časova teretni voz, koji je saobraćao iz Valjeva ka Rumi
Na ulaznoj skretnici u stanicu Batajnica, iz pravca Surčina, nepoznati vandali kamenovali su u petak u 15.15 časova teretni voz, koji je saobraćao iz Valjeva ka Rumi, saopštio je "Srbija Kargo"a.d.


Kako se navodi, voz je vukla nova Vektron elektrolokomotiva broj 193-904, vlasnika kompanije „Srbija Kargo".


Tom prilikom razbijeno je vetrobransko čeono staklo i na taj način, pored materijalne štete, direktno ugrožena bezbednost osoblja lokomotive. Slučaj je odmah prijavljen policiji, a protiv NN lica biće podnete krivične prijave, navodi to preduzeće.


Oni podsećaju da se još jedno kamenovanje dogodilo u avgustu ove godine, kada je kamenovan međunarodni teretni voz, između Batajnice i Surčina, pri čemu je takođe oštećena nova Vektron lokomotiva.

PROČITAJTE JOŠ: Vandali oštetili fasadu “Srne“


Srbija Kargo zato apeluje da se čuvaju vozna sredstva od nasilnog uništavanja, jer posledice ovakvih događaja direktno ugrožavaju bezbednosti voznog osoblja, kao i celokupno bezbedno odvijanje železničkog saobraćaja.


„Srbija Kargo“ je 13. maja ove godine, pustio u saobraćaj prve višesistemske Vektron lokomotive od ukupno 16, koliko je kupio od kompanije Simens, a nove lokomotive su nabavljene nakon gotovo četiri decenije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije