HAPŠENjE U KRALjEVU: Oštetio Srbijavode za šest miliona

Tanjug

petak, 20. 09. 2019. u 15:42

ХАПШЕЊЕ У КРАЉЕВУ: Оштетио Србијаводе за шест милиона

Javno preduzeće "Srbijavode", oštećeno za skoro šest miliona dinara

Policija je uhapsila Z. R. (55), odgovorno lice firme "Kip Kop" iz Požege, zbog sumnje da je zloupotrebio položaj i oštetio javno preduzeće "Srbijavode"

BEOGRAD - Po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu policija je uhapsila Z. R. (55), odgovorno lice firme "Kip Kop" iz Požege, zbog sumnje da je zloupotrebio položaj i oštetio javno preduzeće "Srbijavode" za skoro šest miliona dinara, a Direkciju za vode za više od 400.000 dinara.


U saopštenju MUP-a se precizira da se Z. R. sumnjiči da je od juna do aprila 2018. godine, suprotno ugovoru koji je imao sa javnim preduzećem "Srbijavode" o iskopavanju rečnog nanosa, bez saglasnosti i znanja tog preduzeća i njegovog nadzornog organa, iz korita reke Moravice iskopao veću količinu rečnog nanosa od ugovorene.


Sumnja se da je Z.R., suprotno ugovornoj obavezi, iskopao 7.000 kubika rečnog nanosa više i tu količinu prodao jednoj firmi iz Požege, čime je oštetio "Srbijavode" za 5.994.268 dinara.


PROČITAJTE JOŠ: Oštetili klinički centar za 26 milionaOn je, kako se sumnja, naneo štetu i Direkciji za vode za 418.744 dinara, koliko bi iznosila nadoknada za izvađeni rečni nanos.


Policija navodi da je osumnjičenom određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)