Jurio komšiju i ubadao nožem

S. KOSTIĆ

četvrtak, 19. 09. 2019. u 11:30

Јурио комшију и убадао ножем

Ubistvo se dogodilo nekoliko metara od kuće gde živi uhapšeni

Jovana Jovičića (54 sa više uboda nožem, kako se sumnja, usmrtio Rajko R. (55). Jovan je pokušao da pobegne, ali je Rajko trčao za njim

SPOR komšija i učestale svađe oko međe, ko je kome ušao u imanje - platio je svojim životom Jovan Jovičić (54) kojeg je sa više uboda nožem, kako se sumnja, usmrtio Rajko R. (55) iz Inđije. Ubistvo koje se dogodilo u sredu uveče u Ulici Stevana Sremca na nekoliko metara od kuća gde obojica muškaraca žive, ostavilo je krvave tragove, na koje su komšije u četvrtak potreseno i zgroženo gledali. Osumnjičeni za ubistvo komšije nalazi se iza rešetaka, biće saslušan u petak u Višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici.

Njihovi prijatelji i za Jovana i za Rajka imaju samo reči hvale. Međutim, kažu da su se samo pitali kada će se ovako nešto dogoditi, jer su u slučaju svađe oko međe - obojica bila tvrdoglava.

Krvave mrlje po putu, travi, ogradi, podsetili su žitelje ove ulice na stravičan zločin, koji kako oni kažu, nisu mogli da spreče iako su neki to veče pokušali.

- Jova je izašao iz njegove kuće da uzme nešto iz kola, i tada ga je ugledao Rajko i napao. Odmah se svađa pretvorila u krvavi pir. Jova je pokušavao da mu pobegne, a ovaj je išao stalno za njim i ubadao ga nožem - prepričavaju komšijsku dramu prijatelji, dodajući da je kod Jovana bio jedan čovek u tom trenutku, ali da je pobegao jer se uplašio.


Pročitajte još - POSLE ROČIŠTA “POTEGAO” NOŽ: Zbog međe ubio komšiju

Komšije su pozvale Hitnu pomoć, ali nažalost Jovičiću nije bilo spasa. Jovanova supruga Nada, koja je za vreme krvavog zločina bila na poslu, nije htela da komentariše njihov sukob sa komšijom čija kuća se nalazi pored. Kratko je za "Novosti" rekla, da i "to što su se malo skućili komšija hoće da im otme".

Porodica Jovičić kuću u kojoj sada žive kupila je pre tri godine i tada se doselila u ovu ulicu, posle dugih podstanarskih godina, nakon izbeglištva iz Hrvatske.

Svedoci su pozvali pomoć, ali izbodenom Jovičiću nije bilo spasa

- Nama nije jasno zašto je njih Rajko teretio da su na njegovom imanju, kada ljudi nisu ništa dograđivali. Čak kada su izveli geometra, utvrdio je da je Rajko prešao u njihovo imanje - začuđeno se pitaju komšije koje misle da su povodom toga i imali ročište u sredu.


RANjAVAN

KOMŠIJE koje su pratile dramu kobne večeri, kažu kada je policija izvodila Rajka iz kuće, da je navodno vikao "Ne kajem se šta sam uradio".

- On je bio na ratištu. Čak je tamo i ranjavan... Da nisu neke posledice, ne znamo. Nije nam delovao da bi mogao nešto ovako da uradi - govori Z. R. iz ulice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Rale, NS

20.09.2019. 00:27

"Nije delovao da bi tako nesto uradio...", ali je - uradio. Eto mu sad i medja i njiva i svo imanje, valjda je zadovoljan?! U sta se pretvorio ovaj svet, samo se mrze i ubijaju. A mi treba da ucimo od starijih! Vidim... Nemamo sta!