BEOGRAD - Predsednik Višeg suda u Beogradu odbio je novi zahtev optuženog Darka Šarića za izuzeće sudije Siniše Petrovića, predsednika sudskog veća koje Šariću sudi za pranje para u Srbiji, a koje ga je u decembru prošle godine osudilo na 15 godina zatvora zbog krijumčarenja kokaina.


Sud je takođe postavio Šariću branioca po službenoj dužnosti, pošto je Šarić prošle sedmice otkazao punomoćja svim svojim izabranim advokatima, rečeno je danas Tanjugu u sudu.


To znači da bi Šariću uskoro trebalo da bude zakazan nastavak suđenja koje je u završnoj fazi.


Međutim, iz prakse je poznato da advokat koji se naknadno uključuje u predmet, mora da se sa slučajem detaljno upozna, a ovaj postupak traje skoro devet godina, pa se očekuje da novi branilac traži vreme za pripremu odbrane i završnih reči, čime se odlaže i donošenje prvostepene presude.


Šarić je prošle sedmice povukao punomoćje nekolicini svojih branilaca, bez čijeg prisustva suđenja ne mogu da se održavaju, jer je po zakonu prisustvo branioca obavezno.


Šariću ovo nije prvi put da otkazuje punomoćje advokatima.


PROČITAJTE JOŠ:
Šarić otpustio branioce, hoće novog sudijuOn je i prošle godine otkazivao pa vraćao punomoćja svojim advokatima kada je, kako je tada rekao, takođe bio revoltiran radom sudskog veća u postupku za šverc kokaina, a isto veće mu sudi i u ovom postupku za pranje para.


Zbog organizovanja grupe za krijumčarenje kokaina Šarić je u decembru 2018. osuđen na 15 godina zatvora, a sada je u toku drugostepeni postupak po žalbama tužilaštva i odbrane


Pored Šarića za pranje para u Srbiji ubacivanjem "prljavog novca" u legalne tokove optuženo je još 16 osoba.