Optuženom za krađu testova u sredu počinje suđenje

Tanjug

15. 09. 2019. u 15:50

Оптуженом за крађу тестова у среду почиње суђење

Print screen Facebook

Optuženi će pred sudom moći da javno iznese svoju odbranu, pošto se na saslušanju u tužilaštvu nakon hapšenja, branio ćutanjem
Igoru Stamenkoviću, optuženom za krađu testova iz matematike u junu ove godine, zakazan je početak suđenja pred Višim sudom u Beogradu za sredu, 18. septembar.

On će pred sudom moći da javno iznese svoju odbranu, pošto se na saslušanju u tužilaštvu nakon hapšenja, branio ćutanjem.

Stanmeković se brani sa slobode pošto mu je krajem jula Apelacioni sud u Beogradu ukinuo pritvor u kojem je bio nešto više od mesec dana.

PROČITAJTE JOŠ -Preporuke zaštitnika građana: Testove za malu maturu da štampa država

Stamenković se tereti da je izvršio krivično delo povreda tajnosti podataka u sticaju da krivičnim delo oduzimanje tuđe stvari.

Policija je nakon hapšenja saopštila da se Stamenković sumnjiči da je iskoristio nepažnju svojih kolega u štampariji u kojoj su štampani testovi za završni ispit učenika osmog razreda i tom prilikom je ukrao test iz matematike.

Sumnja se da je to uradio kako bi test odneo sinu, koji je maturant jedne osnovne škole u Beogradu i kako bi mu pomogao da lakše položi završni ispit.

Takođe, kako je navela policija, sumnja se da je uz pomoć sina, rešeni test iz matematike došao do njegovih drugova i njihovih roditelja, nakon čega su oni, uz pomoć aplikacije "vajber", delili drugim roditeljima i učenicima u više osnovnih škola.

Krađa i činjenica da su testovi iz matematike bili "provaljeni" doveli su do odlaganja polaganja testa iz matematike za dva dana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije