MARJAN V. NA SASLUŠANjU: Nisam ubio Jugoslava

N. BIJELIĆ

13. 09. 2019. u 21:33

МАРЈАН В. НА САСЛУШАЊУ: Нисам убио Југослава

Mesto zločina u centru Vranja / Foto D. Ristić

Marjan V. u petak saslušan zbog sumnje da je izrešetao brata Saše Cvetanovića: Zbog torture koju sam doživeo u policiji, odlučio sam da ćutim. Iz Crne Gore stigao veštak antropolog

NISAM kriv, nisam ubio Jugoslava Cvetanovića, ali zbog torture koju sam doživeo u policiji u Novom Sadu neću iznositi odbranu, braniću se ćutanjem.

Ovo je u petak u Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu izjavio Marjan V. (34), kome se na teret stavlja da je krajem septembra 2017. godine u centru Vranja usmrtio mlađeg brata Saše Cvetanovića koji je nepravosnažno osuđen na 35 godina zatvora zbog ubistva Nikole Bojovića, rođenog brata Luke Bojovića. Inače, policija je Marjana označila kao osobu blisku "škaljarskom klanu".

On je uhapšen pre tri meseca u Novom Sadu, zbog sumnje da je koristio falsifikovane isprave. Međutim, samo nekoliko dana kasnije, policija je saopštila da se istraga protiv njega proširuje, jer postoje indicije da je ubio Cvetanovića, ali i da je izvršilac još tri ubistva. Osumnjičen je da je u novembru 2018. godine u Podgorici likvidirao Veselina Kalezića, a krajem aprila ove godine Mila Ilića, kao i da je u Amsterdamu u martu prošle godine ubio Gorana Tasića Gokčeta.


PROČITAJTE JOŠ: Srbin pronađen mrtav u stanu na Malti

U vezi sa ubistvom Ilića, početkom ove nedelje je, po odobrenju Specijalnog suda, u Beograd iz Podgorice došao veštak antropolog. On je, kako nezvanično saznajemo, fotografisao Marjana, kako bi mogao da uporedi njegov lik i građu sa muškarcem kojeg je snimila jedna od kamera postavljena nedaleko od mesta gde se dogodilo ovo ubistvo. Na snimku se vidi muška osoba sa kačketom na glavi, za koju se sumnja da je neposredni izvršilac.

Žrtva: Jugoslav Cvetanović


Ilić je ubijen oko 16 sati u Ulici oktobarske revolucije, u blizini Autobuske stanice. Napadnut je kada je izašao iz kladionice i to u momentu dok je prilazio svom vozilu. Napadač je, kako je saopšteno, u njega pucao iz neposredne blizine. Iako ranjen, Ilić je počeo da beži, ali je ubica, prema priči očevidaca, trčao za njim i kada ga je stigao ispalio još nekoliko hitaca.

PROČITAJTE JOŠ: Jedna osoba poginula, četiri povređene u udesu

Prema informacijama koje smo dobili, iz Crne Gore je u Specijalni sud stigao i zahtev da se od Marjana V. uzme bris, kako bi mogla da se uradi DNK analiza. Tačnije, da se uzeti uzorak uporedi sa biološkim tragovima pronađenim na mestu zločina.

Ubijeni Milo Ilić / Foto FejsbukPUCNjI S LEĐA

JUGOSLAV Cvetanović (31) ubijen je u Ulici Stefana Prvovenčanog. U njega je ispaljeno tridesetak metaka i to s leđa, a prema prvim informacijama, korišćeno je oružje sa prigušivačem. Sumnja se da je likividiran u znak osvete za smrt Nikole Bojovića. Sam Saša Cvetanović je, nekoliko meseci pre ovog zločina, tražio od nadležnih u Specijalnom sudu da što pre saslušaju njegovog brata kao svedoka, "jer se plaši da će biti ubijen".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije