Na području opštine Leposavić, u mestu Klik, danas oko 17.00 casova čuli su se pucnji, nakon cega je policija privela dvojicu Albanaca za koje se sumnja da su koristili vatreno oružje, ali istraga je još u toku, izjavio je Tanjugu regionalni portparol kosovske policije za sever KiM Branislav Radović.

Prema njegovim rečima, slučaj su prijavili građani, nakon čega su istražitelji i forenzičari na mestu događaja, na parkingu u mestu Klik, obavili uviđaj i pronašli čaure iz pištolja, dok se vozilo za koje se pretpostavlja da je iz njega pucano već udaljilo.

"Nakon što je policija dobila informaciju da se vozilo nalazi u selu Dobrava, patrola mu je krenula u susret", dodao je Radović.

Prema njegovim rečima, vozilo se zaustavilo u selu Cerajska reka, a u njemu su bila dvojica Albanaca iz Suve Reke, B.D. (49) i G. B. (51).

"Utvrđeno je da je vozilo "golf" 6 ili 7 crvene boje i da ima kosovske registarske tablice", naveo je Radović.

On je kazao da su dvojica zatim privedena u policijsku stanicu.

"Vizuelnim pregledom istrage i forenzike ništa od oružja nije pronađeno, a istražni policajac je kontaktirao tužioca koji je naložio da se urade parafinske rukavice da se utvrdi da li je neko pucao ili nije", rekao je Radović.

Pročitajte još: PUCNjAVA U LEPOSAVIĆU: Pokušaj bekstva, pogranična policija tzv. Kosova pucala u kombi vozilo kragujevačkih registracija

On je dodao da je na parking na kojem se dogodila pucnjava poslata specijalna jedinica sa psima.

"Privedena lica su zadržana u policijskoj stanici do daljeg, ali nikakav slučaj nije otvoren. Ako se metodom parafinske rukavice utvrdi da su pucali, biće preduzete druge mere", objasnio je Radović i dodao da je istraga još u toku.