MUŠKARAC J. R. (70) iz Boževca, kod Malog Crnića, koji je uhapšen zbog sumnje da je 8. septembra ubio Ljubišu Stojadinovića (59) iz svog sela, već je robijao zbog istog krivičnog dela! Naime, on je u zatvoru proveo 11 godina, jer je ubio još jednog čoveka iz svog sela, tako što ga je nasmrt pretukao drvenim kocem. Čak je i motiv ova dva zločina isti - sukob oko međe.

Uhapšenom je određeno zadržavanje od 48 sati koje ističe 10. septembra, oko podneva. Do tog vremena on će biti saslušan pred tužiocem, a nakon toga odlučivaće se o njegovom pritvaranju. Za krivično delo za koje je J. R. osumnjičen, zakonom je zaprećena kazna od pet do 15 godina zatvora.


PROČITAJTE JOŠ:
ZLOČIN U BOŽEVCU: Ubio komšiju zbog međe

Prema nezvaničnim informacijama, osumnjičeni i pokojni Ljubiša sukobili su se na svojim njivama, između kojih je međa oko koje su se godinama svađali. U jednom trenutku, usred svađe, Ljubiša je potegao nož i njime ubo osumnjičenog u desnu nadlakticu i grudi. Kako je osumnjičeni kasnije izjavio, on se tada uplašio za svoj život, pa je izvadio pištolj i u Ljubišu ispalio jedan smrtonosni hitac. Nakon toga je telefonom pozvao policiju i mirno sačekao njihov dolazak i hapšenje. Policijskim autom prevezen je u Opštu bolnicu u Požarevcu, gde su mu lekari ustanovili lakše telesne povrede.

Obe žrtve su iz istog mesta / Ljubiša Stojadinović, Foto Fejsbuk


ORUŽJE

POŠTO za pištolj navodno nije imao dozvolu, J. Ć. će odgovarati i zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Pokojni Ljubiša živeo je sa suprugom, a u Austriji su mu tri sina i ćerka. Uhapšeni J. R. je razveden i od porodice ima samo sina, koji živi i radi u Nemačkoj.