PREMINUO OD DELIRIJUM TREMENSA: Muškarac koji je pijan izazvao saobraćajnu nesreću u Jakovu umro u zatvorskoj bolnici

Tanjug

subota, 07. 09. 2019. u 10:18

ПРЕМИНУО ОД ДЕЛИРИЈУМ ТРЕМЕНСА: Мушкарац који је пијан изазвао саобраћајну несрећу у Јакову умро у затворској болници

Foto: N. Skenderija

G. M, koji je prošle nedelje vozeći pijan sa 3,8 promila alkohola u krvi izazvao saobraćajnu nesreći u Jakovu u kojoj je poginula njegova majka, preminuo je u petak ujutru u Specijalnoj bolnici Okružnog zatvora u Beogradu
G. M, koji je prošle nedelje vozeći pijan sa 3,8 promila alkohola u krvi izazvao saobraćajnu nesreći u Jakovu u kojoj je poginula njegova majka, preminuo je u petak ujutru u Specijalnoj bolnici Okružnog zatvora u Beogradu zbog teškog zdravstvenog stanja usled ranijeg dugotrajnog konzumiranja alkohola.


On je u četvrtak oko 14 sati iz pritvorske ćelije prebačen Specijalnu zatvorsku bolnicu gde je psihijatar procenio da se kod njega razvija delirijum tremens, usled naglog prestanka konzumiranja alkohola, zbog čega je odmah prebačen na VMA, rečeno je Tanjugu u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija.


Sa VMA je oko 22 sata vraćen u Specijalnu zatvorsku bolnicu gde je nastavio da prima terapiju koja mu je prepisana na VMA. Sledećeg jutra, u petak, oko sedam časova, preminuo je.


Pročitajte još: NOVI DETALjI UDESA KOD JAKOVA: Poginula žena, uhapšen sin koji je vozio pijan


Njegovo telo upućeno je na obdukciju, a sud i tužilaštvo su obavešteni o ovom slučaju, kažu u Upravi.


Delirijum tremens, poznatije kao “ludilo pijanaca”, teško je stanje s visokim stepenom smrtnosti usled oštećenja jetre, mozga i drugih vitalnih organa.


G. M. je uhapšen odmah nakon nesreće u Jakovu, a sud mu je 3. septembra odredio pritvor. Na saslušanju kod tužioca branio se ćutanjem.


Sumnja se da je G. M, vozeći sa 3,86 promila alkohola u krvi, izazvao sudar u kojem je njegova majka poginula, dok su dve ženske osobe iz drugog automobila povređene.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Mika

07.09.2019. 11:19

Za sve ovo su krivi blagi zakoni za ovakve prestupe i korumpirano sudstvo koje blagonaklono gleda na ovakve prestupnike i ubice.

Nemanja Simović

07.09.2019. 12:12

Алкохол би му спасио живот! Ко му није дао да пије да се покрене поступак против њега због нечовечности!

Chechen

07.09.2019. 14:40

@Nemanja Simović - Ako su mu odjednom uskratili konzumiranje alkohola onda su poprilično krivi za njegovo loše stanje... I za konačan ishod...

Mučenje

07.09.2019. 19:58

Niste smeli tako naglo da mu ukinete alkohol, morao je postepeno da smanjuje, ubili ste ga najgorom mogućom metodom. Za ovo neko mora da odgovara???!!!