Sedmoro pravosnažno oslobođeno od optužbi za zloupotrebe

Tanjug

06. 09. 2019. u 18:25

Седморо правоснажно ослобођено од оптужби за злоупотребе

Foto N. Skenderija

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio od optužbi sedmoro nekadašnjih odgovornih lica iz privrednog društva „Ribarsko gazdinstvo Beograda" a.d. za zloupotrebe položaja od 2007. do 2009. godine
Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio od optužbi sedmoro nekadašnjih odgovornih lica iz privrednog društva „Ribarsko gazdinstvo Beograda" a.d. za zloupotrebe položaja od 2007. do 2009. godine.

Ovom odlukom koja je danas objavljena na sajtu Apelacionog suda, odbijena je žalba tužioca i potvrđena je prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu kojom su optužbi oslobođeni Dubravka Đordević, Aleksandra Đordević i Đurđa Prica, Maja Šteger, Duško Nikitović i Vojin Manasijević.

PROČITAJTE JOŠ - Sečanj: U ribnjaku puno mutnih poslova

Optužnicom Višeg javnog tužioca u Beogradu njima je bilo stavljeno na teret da su od 25. juna 2007. godine do 29. decembra 2009. godine, kao odgovorna lica, iskorišćavanjem svog položaja i prekoračenjem granica svog ovlašćenja pribavili preduzecu DTD „Ribarstvo“ iz Backog Jarka protivpravnu imovinsku korist koja prelazi iznos od 1.500.000 dinara, dok su privrednom društvu „Ribarsko gazdinstvo“ naneli štetu.

Apelacioni sud smatra da tokom postupka nije dokazano da su okrivljeni svojim radnjama, sa umišljajem pribavili privrednom društvu DTD „Ribarstvo“ protivpravnu imovinsku korist.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije