Sekretarica Olivera Ivanovića saslušavana u Prištini - treći put

Tanjug

04. 09. 2019. u 21:36

Секретарица Оливера Ивановића саслушавана у Приштини - трећи пут

Ksenija Božović, foto Tanjug

Potpredsednica Građanske inicijative “Srbija, demokratija, pravda” Ksenija Božović je treći put saslušana u Specijalnom tužilaštvu u Prištini
Potpredsednica Građanske inicijative “Srbija, demokratija, pravda” Ksenija Božović je treći put saslušana u Specijalnom tužilaštvu u Prištini, u svojstvu svedoka u slučaju ubistva lidera te stranke Olivera Ivanovića.


Božovićeva je za Kontakt Plus radio rekla da je glavni razlog poziva njena izjava data medijima nakon saslušanja Ivanovićeve sekretarice Silvane Arsović, kada je rekla da ona "kako vreme odmiče, sve više sumnja da su u čitav postupak oko ubistva Olivera Ivanovića umešani i Srbi i Albanci i stranci".

"S obzirom na to, tužilac je pretpostavio da ja verovatno nešto znam i da treba da dođem da kažem", rekla je Božovićeva.

“Rekla sam mu da se bavim politikom i da mogu da izjavim da ništa nisam konstatovala niti tvrdila, već sam samo izrazila sumnju, i da imam zagarantovano pravo na slobodu govora i po zakonu i po Ustavu. Ja ništa nisam tvrdila, već sumnjala, kao i da i dalje sumnjam, na šta je tužilac rekao da je ipak morao da me pozove”, navela je Božović.

Prema njenim rečima, tužilac je rekao da se aktivno bavi istragom, koja traje dugo jer taj posao nije urađen kako treba od samog početka.

Božovićeva je kazala i da jako zabrinjavaju informacije da će sadašnji tužilac otići u penziju, jer se u tom slučaju, prema njenim rečima, čitav postupak može vratiti na početak, prenosi RTK2.

PROČITAJTE JOŠ: Sekretarica Olivera Ivanovića tri i po sata saslušavana; Božović: Tužilaštvo vrši pritisak


“Ukoliko ovaj tužilac ne završi ovaj postupak u koji je krenuo, mi onda nailazimo na nove probleme, a to su novi tužilac, nova saslušanja i vraćanje postupka na početak. Ko više ima snage i nerava da to sve prođe? Nažalost, Silvana Arsović i ja, kao najbliže saradnice i najbolji prijatelji Olivera Ivanovića prolazimo kroz sve to. Da li trebamo sad ponovo kroz sve to da prolazimo? Možete zamisliti koliko je to strašno i iscrpljujuće”, kazala je Ksenija Božović.

Ona je poručila da bi svi koji odlučuju u ovom slučaju, pa i predstavnici međunarodne zajednice trebalo da daju podršku da se ovaj postupak završi do kraja i da ga završi sadašnji specijalni tužilac, jer, kako kaže, za to postoje zakonske mogućnosti.

Božovićeva je do sada saslušana jednom u Tužilaštvu u Kosovskoj Mitrovici i sada drugi put u Specijalnom Tužilaštvu u Prištini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije