Na Strezimirovcima zaplenjeno preko pola kilograma zlata

Tanjug

04. 09. 2019. u 12:46

На Стрезимировцима заплењено преко пола килограма злата

Foto Tanjug

Dvojica starijih muškaraca sa turskim pasošima, 19-godišnji mladić turskog porekla sa francuskim pasošem i 49-godišnja žena sa putnim ispravama Portugalije rekli sa da nemaju ništa što bi prijavili
Carinici su na prelazu Strezimirovci sprečili pokušaj krijumčarenja više od pola kilograma zlatnog nakita, čija je vrednost preko 15 i po hiljada evra.

Prekršaj je otkriven juče kada je na ulazu u zemlju na red za kontrolu stigao mercedes nemačkih registarskih oznaka, kojim je iz Turske ka Nemačkoj putovalo četvoro putnika, saopštila je Uprava carina.

Dvojica starijih muškaraca sa turskim pasošima, 19-godišnji mladić turskog porekla sa francuskim pasošem i 49-godišnja žena sa putnim ispravama Portugalije rekli sa da nemaju ništa što bi prijavili carinskoj kontroli.

Međutim, detaljnim pregledom automobila i prtljaga carinici su u dve torbe koje je putnica imala kod sebe pronašli više od 500 grama zlatnog nakita.

PROČITAJTE I: ZAPLENA 800 KILOGRAMA KOKAINA: Nagrada za policajce zaslužne za razbijanje kriminalne grupe

Vrednost 46 lančića, narukvica, prstenja, minđuša i medaljona procenjna je na 15.580 evra, na osnovu fakture koju je jedan od prisutnih muškaraca pokazao carinicima, tek pošto je prekršaj otkriven.

S obzirom da je reč o stranim državljanima, nadležni sud je u hitnom postupku doneo rešenje o oduzimanju neprijavljenog zlata, a putnica je kažnjena i novčanom kaznom u iznosu od 900.000 dinara, čime se ukupna vrednost ovog prekršaja uvećava na više od 22.000 evra.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Немања

04.09.2019. 14:22

Само будала шверцује на малим прелазима. Они претришу из досаде.