SLUŽBENICI Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije Novog Sada, Z. L. (62) osumnjičenoj za zloupotrebu službenog položaja, posle saslušanja u Višem tužilaštvu, sudija za prethodni postupak je dozvolio da se brani sa slobode. Njoj je izrečena mera zabrane prilaska i komuniciranja sa ostalim osumnjičenima i svedocima.

Njena koleginica D. B. P. (55), kao i M. M. (58) iz JKP "Put", S. T. (48) odgovorno lice u privrednom društvu "MN" iz Loznice i M. N. (62), zastupnik u ovom preduzeću, takođe se terete za zloupotrebu u vezi sa javnom nabavkom i u utorak su krajem dana dana saslušani. Izrečena im je ista mera.


PROČITAJTE JOŠ - ČELNICI POŽEGE OJADILI OPŠTINU: Uhapšen predsednik opštine i ceo vrh lokalnog rukovodstva (VIDEO)

Osumnjičene službenice Gradske uprave Z. L., D. B. P. kao i M. N. terete se da su 2018. preduzeću iz Loznice prilagođavali konkursnu dokumentaciju za javnu nabaku u vezi sa uređenjem parka kod Ranžirne stanice u Novom Sadu. Pomenuta trojka se sumnjiči da su firmi iz Loznice pribavili korist od 124,2 miliona dinara.

Za malverzacije u vezi sa poslovima na radovima i popravci oštećenog stepeništa na prilazu Srpskom narodnom pozorištu prošle godine osumnjičeni su Z. L., M. M., M. N. i S. T. Oni su, kako je saopštio MUP, navodno sačinjavali i potpisivali građevinske dnevnike i obračunske listove sa neistinitim sadržajem.


UHVAĆENA

OSUMNjIČENA V. G. iz Gradske uprave za građevinsko zemljište za kojom je bila raspisana potraga, kako saznajemo, uhapšena je u ponedeljak uveče na Aerodromu u Beogradu po povratku sa godišnjeg odmora i određeno joj je zadržavanje. Ona će u sredu biti privedena na saslušanje u novosadsko VJT.