TATJANA Ilić (39) iz Majdanpeka, koja je preminula posle porođaja na Odeljenju ginekologije Opšte bolnice u Majdanpeku, umrla je jer je iskrvarila. Ona je neposredno pre toga rodila zdravo muško dete.

Ovo su pokazali rezultati obdukcije, koju su uradili stručnjaci Zavoda za sudsku medicinu iz Niša, saznaju "Novosti".

Naime, po dokumentaciji u koju je naš list imao uvid, nakon što se Ilićeva porodila, došlo je do spontanog izbacivanja posteljice, koja je bila cela, ali je došlo do obilnog krvarenja. Porodilja je zdravo muško dete na svet donela u subotu oko 03.20 h nakon ponoći. Preminula je nakon brojnih pokušaja reanimacije, oko 06.40 časova.


PROČITAJTE JOŠ - TRAGEDIJA U MAJDANPEKU: Trudnica preminula tokom porođaja

Kako se navodi u izveštaju, posle izlaska posteljice, lekari su pokušali da Ilićevoj, u lokalnoj anesteziji, "ušiju epiziotomiju". Međutim, tada je došlo do obilnog krvarenja, pa je pokušano da se "uspostavi više venskih puteva". Ali, došlo je do pada krvnog pritiska, pa je, zbog pogoršanja opšteg stanja pacijentkinje ona bila intubirana, uz davanje atropina i adrenalina.


PROČITAJTE JOŠ - ISPOVEST MUŽA TRAGIČNO PREMINULE PORODILjE: Smrt moje Tatjane još je pod velom misterije

Međutim, sve to nije pomoglo. Smrt porodilje proglašena je u 6 i 40 u subotu. Nezvanično, sve do dolaska stručnjaka Zavoda za sudsku medicinu iz Niša, telo nesrećne žene je čuvala policija. Takođe, po nepotvrđenim informacijama, nakon obdukcije, svi nalazi su predati Tužilaštvu, koje bi trebalo da ustanovi da li je bilo propusta medicinskog osoblja prilikom porođaja Ilićeve.


Izveštaj o stanju porodilje

SPREMAMO JOJ SAHRANU

NEVENČANI suprug Ilićeve, Željko Petrović, kazao nam je da se sprema da u sredu sahrani Tatjanu.

- Ono što sam mislio kada mi je supruga preminula, to i danas mislim - kratko nam je kazao Petrović. - Ne želim da ikoga okrivljujem bez dokaza. Ali, ako se ispostavi da je za smrt moje žene odgovorno medicinsko osoblje, očekujem da će krivci po zakonu biti procesuirani i kažnjeni.