Porodilja iz Majdanpeka iskrvarila nasmrt

Lj. TRIFUNOVIĆ

04. 09. 2019. u 09:02

Породиља из Мајданпека искрварила насмрт

Tatjana Ilić i Željko Petrović

Stručnjaci iz Niša o Tatjani Ilić (39), koja je preminula posle porođaja na Odeljenju ginekologije Opšte bolnice u Majdanpeku. Dečak se rodio oko 03.20, a majka je, uprkos reanimaciji, umrla u 06.40

TATJANA Ilić (39) iz Majdanpeka, koja je preminula posle porođaja na Odeljenju ginekologije Opšte bolnice u Majdanpeku, umrla je jer je iskrvarila. Ona je neposredno pre toga rodila zdravo muško dete.

Ovo su pokazali rezultati obdukcije, koju su uradili stručnjaci Zavoda za sudsku medicinu iz Niša, saznaju "Novosti".

Naime, po dokumentaciji u koju je naš list imao uvid, nakon što se Ilićeva porodila, došlo je do spontanog izbacivanja posteljice, koja je bila cela, ali je došlo do obilnog krvarenja. Porodilja je zdravo muško dete na svet donela u subotu oko 03.20 h nakon ponoći. Preminula je nakon brojnih pokušaja reanimacije, oko 06.40 časova.


PROČITAJTE JOŠ - TRAGEDIJA U MAJDANPEKU: Trudnica preminula tokom porođaja

Kako se navodi u izveštaju, posle izlaska posteljice, lekari su pokušali da Ilićevoj, u lokalnoj anesteziji, "ušiju epiziotomiju". Međutim, tada je došlo do obilnog krvarenja, pa je pokušano da se "uspostavi više venskih puteva". Ali, došlo je do pada krvnog pritiska, pa je, zbog pogoršanja opšteg stanja pacijentkinje ona bila intubirana, uz davanje atropina i adrenalina.


PROČITAJTE JOŠ - ISPOVEST MUŽA TRAGIČNO PREMINULE PORODILjE: Smrt moje Tatjane još je pod velom misterije

Međutim, sve to nije pomoglo. Smrt porodilje proglašena je u 6 i 40 u subotu. Nezvanično, sve do dolaska stručnjaka Zavoda za sudsku medicinu iz Niša, telo nesrećne žene je čuvala policija. Takođe, po nepotvrđenim informacijama, nakon obdukcije, svi nalazi su predati Tužilaštvu, koje bi trebalo da ustanovi da li je bilo propusta medicinskog osoblja prilikom porođaja Ilićeve.


Izveštaj o stanju porodilje

SPREMAMO JOJ SAHRANU

NEVENČANI suprug Ilićeve, Željko Petrović, kazao nam je da se sprema da u sredu sahrani Tatjanu.

- Ono što sam mislio kada mi je supruga preminula, to i danas mislim - kratko nam je kazao Petrović. - Ne želim da ikoga okrivljujem bez dokaza. Ali, ako se ispostavi da je za smrt moje žene odgovorno medicinsko osoblje, očekujem da će krivci po zakonu biti procesuirani i kažnjeni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

MuštiklA

04.09.2019. 09:30

Žalosno radi ae rutinski a svaki porodjaj je kao nova operacija sram vass bilo dr zašto se ne prišrwmite kakp treba a ne uletite u aalu kada je već kasno ruke ne perete već navlačite po dva para rukavica

Гојко

04.09.2019. 12:24

@Maja - Ćerka mi kaže da svaka trudnica mora da ima svog privatnog ginekologa,koji ujedno radi i u porodilištu da bi je pratio do porođaja.Ona nije imala,pa je niko nije ni gledao dok je održavala rizičnu trudnoću u bolnici.Da su je samo mao ranije pogledali,ne bi iskrvarila,skoro do smrti,pa su tražili retku O - grupu,te je spašena,a beba je izgubljena.Samo ih pare interesuju.

bilja

04.09.2019. 10:57

Srce mi place, kad procitam ovakve vesti, a nazalost sve ih je cesce u Srbiji. Neka jadnica pociva u miru. Lekarima nikada nije bilo sudjeno! Zbog takvih ishoda, trebali bi u zatvor, kao klasicni kriminalci, na dozivotnu robiju. Sramota treba da je i lekare i Ministra zdravlja, nije bitno kojoj partiji pripada, jer sam licno apoliticna. Govorim s ljudskog aspekta. Dokle vise da sahranjujemo mlade? Niko nikada nece odgovarati za to, zataskace se. Lekarima je bitno, koju ce sestru da kresnu. Sory!