PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su dve osobe osumnjičene da su u noći između 27. i 28. avgusta na auto-putu "Miloš Veliki" izazvale incident, kada su zaustavile saobraćaj kod Obrenovca i nanele lakše povrede pojedinim vozačima i oštetile više automobila - saopštio je u četvrtak direktor policije Vladimir Rebić.

Prilikom pretresa stanova uhapšenih, kako je istakao Rebić, pronađene su baklje, palice i drugi predmeti, za koje se sumnja da su korišćeni prilikom nasilničkog ponašanja, koje im se, kao krivično delo, stavlja na teret. Direktor policije je dodao da je za nekoliko osumnjičenih, koji su takođe identifikovani, raspisana potraga.

Sve se dogodilo nešto iza ponoći. Prema priči očevidaca, više od deset osoba sa fantomkama na glavi izletelo je na auto-put, nedaleko od Mislođina, u pokušaju da zaustave saobraćaj. Naoružani palicama lupali su po vozilima, koja su uspeli da zaustave. Tom prilikom povređena su trojica mladića, a razlupana dva automobila. Napadači su se zatim dali u beg.

- Policija je odmah nakon događaja preduzela niz mera radi pronalaska i identifikacije počinilaca tog vandalskog akta - kazao je Rebić.


PROČITAJTE JOŠ: Tri osobe povređene u napadu na auto-putu Miloš Veliki (VIDEO)

- Operativnim radom, ubrzo smo došli do saznanja o mogućim počiniocima. Očekujem da će vrlo brzo biti pronađene sve osobe koje su izvršile ovo krivično delo i da će one biti privedene pravdi i adekvatno sankcionisane.


Po dolasku na lice mesta, policija je zatekla "reno" novosadskih tablica, kod kog je staklo na vozačevim vratima bilo polomljeno. Dvojica mladića, koja su bila unutra, imala su posekotine po rukama. Nedaleko odatle, stajao je "sitroen", stranih oznaka, kome su sva stakla sa leve strane bila razlupana, kao i vrata i branici. Od dvojice mladića koji su bili u ovom vozilu, jedan je prošao bez povreda, dok je drugi imao posekotine po vratu.


Pročitajte još - Tri osobe povređene u napadu na auto-putu Miloš Veliki (VIDEO)


Oni su, prema nezvaničnim informacijama, izjavili da ne znaju ko ih je napao i zbog čega, da su osobe koje su to uradile bile maskirane i da im zato nisu videli lice. Navodno, tvrdili su da su krenuli put Crne Gore na odmor i da su šokirani onim što ih je snašlo na putu.

Jedan od očevidaca čitavog događaja ispričao je da je u video da vozila ispred njega koče i staju. Tada je ugledao napred i neko svetlo, zbog čega je pomislio da se dogodila nesreća. Međutim, nedugo zatim, začuo je pucanje stakala, ugledao je dim i kako neki maskirani ljudi izleću ispred njegovog vozila, noseći palice.

- Sve se odigralo munjevito - kaže ovaj očevidac. - Nasumično su udarali po staklima automobila, koji su usporili, ili se zaustavili. Nisam primetio da su na sebi imali bilo kakva navijačka obeležja.


VUČIĆ: UHAPSITI SVE

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić izjavio je u četvrtak da moraju da budu uhapšeni svi napadači.

- Svi će biti pohapšeni. Kako to može da se spreči? Pa, svi će biti pohapšeni - rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara. - Svi koji su tamo tukli ljude, sa palicama izlazili na auto-put, ta banda će biti pohapšena.