Carinici zaplenili kilogram zlatnog nakita sakrivenog u prtljagu (FOTO)

Tanjug

27. 08. 2019. u 16:07

Цариници запленили килограм златног накита сакривеног у пртљагу (ФОТО)

Foto: Uprava carina

Prekršaj je otkriven kada je na red za kontrolu stigao audi turskih registarskih oznaka kojim se iz Turske ka Francuskoj vraćala porodica francuskih državljana turske nacionalnosti
Carinici su u saradnji sa policijom na ulaznoj strani graničnog prelaza Gradina zaplenili gotovo kilogram zlatnog nakita vrednosti veće od šest miliona dinara.

Prekršaj je otkriven kada je na red za kontrolu stigao audi turskih registarskih oznaka kojim se iz Turske ka Francuskoj vraćala porodica francuskih državljana turske nacionalnosti.

U razgovoru sa carinskim službenicima sva četiri putnika automobila su rekla da nemaju ništa da prijave, ali je pregledom prtljaga pronađeno 953 grama neprijavljenog zlatnog nakita.

PROČITAJTE JOŠ -Kruševac: U popravni dom zbog ubistva

Reč je o više od 40 komada narukvica, ogrlica i dukata spakovanih u nekoliko nesesera.

Vrednost nakita je procenjena na 6.258.000 dinara, a kako taj iznos prevazilazi trećinu vrednosti automobila, do okončanja postupka protiv putnice privremeno je zadržano i vozilo.


ZAPLENjENO 5.000 ETIKETA "ADIDAS"  I "NAJK"

Carinici su danas prilikom ulazne kontrole na Gradini zaplenili 5.000 etiketa robnih marki "adidas" i "najk", saopštila je Uprava carina.

Samolepljive i platnene etikete pomenutih robnih marki pronađene su u prtljagu 31-godišnjeg državljanina Srbije, putnika novopazarskog autobusa, koji saobraća na liniji Istanbul-Novi Pazar.On je kao i svi ostali prisutni putnici rekao da nema ništa da prijavi, da bi carinik prilikom detaljnog pregleda prtljaga, u najlon kesi, na dnu jedne od torbi pronašao dve hiljade samolepljivih i tri kotura od po hiljadu platnenih etiketa, koje se lepe i našivaju na garderobu ili obuću.

Ispostavilo se da torba pripada pomenutom putniku, krojaču iz Novog Pazara, koji bi zaplenjenim etiketama mogao da "brendira" pet hiljada komada različitih odevnih predmeta, što se zahvaljujući budnosti carinika na Gradini, neće desiti.Od početka ove godine zbog sumnje u povredu prava intelektualne svojine zadržano je preko 70.000 različitih proizvoda, dok je uništeno 300.000 komada različite robe i preko tone tekstila.

Tokom prošle godine je zadržano preko pola miliona proizvoda zbog sumnje u njihovu originalnost, a uništeno je preko 700.000 različitih falsifikata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije