Kruševac: U popravni dom zbog ubistva

S. BABOVIĆ

26. 08. 2019. u 21:44

Крушевац: У поправни дом због убиства

Foto S. Babović

Posle zločina u selu Srndalje kod Kruševca, kada je usmrćen Milan Basailović: Maloletnom M. M. (17) izrečena je mera koja može trajati najviše četiri godine

MALOLETNI M. M. (17) završiće u Vaspitno-popravnom domu u Kruševcu zbog ubistva Milana Basailovića (28) koje se 2. jula dogodilo u selu Srndalje kod Kruševca, saznaju "Novosti". Zločin se dogodio nakon kraće rasprave i fizičkog sukoba, koji je završen na najgori mogući način - maloletnik iz Rosice kod Ribarske Banje ispalio je dva hica iz lovačke puške.

Pokazalo se da je jedan metak bio dovoljan da presudi Basailoviću.


PROČITAJTE JOŠ: Maksimović ostaje u pritvoru, preti mu 10 godina zatvora

- Rešenjem Višeg suda u Kruševcu, zbog krivičnog dela ubistvo izrečena je vaspitna mera upućivanje u vaspitno-popravni dom koja može trajati najmanje šest meseci, a najviše četiri godine, s tim što će sud o trajanju mere naknadno odlučiti - kaže za "Novosti" dr Bratislav Petrović, javni tužilac.

Kako nezvanično saznajemo, M. M. je priznao da je ubio Basailovića, ali je pred istražiteljima ispričao da nije imao nameru da nekoga povredi.

- Nikada ranije nisam rukovao puškom, žao mi je zbog svega što se dogodilo - ispričao je M. M. - Tog dana sam bio sa Milanom i njegovim prijateljima, pili smo ispred prodavnice i krenuli u akva-park traktorom. Milana sam upoznao mesec i po dana ranije, tražio je pomoć oko drva, pa sam se javio.

Osumnjičeni je ispričao kako nije bio zadovoljan načinom na koji su mu plaćali, kao i da ga je kobnog dana maltretiralo Milanovo okruženje. Sve je kulminiralo kod restorana u Srndalju. Maloletnik je ušao u podrum porodične kuće Basailovića u kojoj je živeo od trenutka zaposlenja. Znao je gde se nalazi puška. Žrtvu je sustigao kod tezge sa suvenirima i samo izgovorio "tu si!". Onda je pripucao. Potom je bacio pušku u koprive, ali ubrzo, prema njegovoj priči, dobio je batine od Milanovih prijatelja i poznanika.


Žrtva: Milan Basailović


Zbog prebijanja maloletnika, koji je zadobio povrede donje vilice, postupalo je Osnovno javno tužilaštvo, a krivičnom prijavom bili su obuhvaćena tri lica V. S., D. S. i M. M. Porodica ubijenog, iza koga su ostali udovica i dvoje maloletne dece, kažu da ne mogu ni da pretpostave šta je mogao da bude povod ubistva. Milanova majka Lozica nam je ispričala kako se njen sin sažalio na M. M, jer se ovaj požalio na težak život.


PROČITAJTE JOŠ: UŽASAN PRIZOR KOD NEGOTINA: Lobanja pronađena u šumarku, pas je nosio u čeljustima


Sud će tek odlučivati koliko će M. M. provesti u domu


PUŠKA BILA SAKRIVENA

MILAN Basailović ubijen je hicem iz lovačke puške, koja je pripadala njegovom dedi Radetu, ali koja se, prema priči članova porodice, ne koristi. Ožalošćena majka Lozica Basailović nam je kazala da su zbog dece u kući preduzeli određene mere predostrožnosti. Tako su i municiju i sakrivenu pušku držali na dva različita mesta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije