Zločinac sa Peštera godinu dana izmiče pravdi

M. NIĆIFOROVIĆ

24. 08. 2019. u 22:02

Злочинац са Пештера годину дана измиче правди

Kuća Kočovića u Goševu

Ubistvo starice Miladije Kočović (77), u zabitom selu Goševo i dalje već je nerasvetljeno. Policija dve nedelje traga i za Denisom P. iz Sjenice, osumnjičenim za ubistvo i ranjavanje

PROŠLO je godinu dana od brutalnog ubistva starice Miladije Kočović (77), iz zabitog sela Goševo na Pešteru, a policija u Sjenici i Novom Pazaru još nije uspela da uđe u trag počiniocu ovog strašnog zločina. Kako vreme odmiče, sve su manji izgledi da će ubice stići ruka pravde.

PROČITAJTE JOŠ - Pešter: Miladija usmrćena hicem s leđa

Nesrećna starica usmrćena je na pragu svog katuna (bačije) podno Giljeve, najpre hicem iz puške. Potom ju je monstrum iz pištolja "overio" hicem u glavu. Iz kuće je tada odneto 400 evra, a ubica je poneo i lovačku pušku porodice Kočović.

PROČITAJTE JOŠ - Miladija "overena" u glavu zbog 400 evra

Mada je policija potpomognuta ekspertima iz Beograda pročešljala celu Peštersku visoravan, pomaka u istrazi još nema. Veruje se da je razbojnik došao sa teritorije obližnje Crne Gore i da se odmah posle zločina vratio "na sigurno".

Policija zasada bezuspešno traga i za Denisom P. (27), iz Sjenice, koji je pre dve nedelje u selu Gornja Vapa ubio Asmira Metovića (29) i teško ranio njegovog brata Almira Metovića (27). Posle zločina, Denis P. je seo u svoja kola i od tada mu se gubi svaki trag. Veruje se da je seoskim putevima uspeo da pređe u Crnu Goru, možda i na Kosovo, ili se negde krije i čeka povoljniju priliku za ilegalni prelazak granice.

Žrtva Miladija Kočović

Uprkos svim poterama i blokadama, granicu sa Crnom Gorom, a i administrativnu liniju sa Kosovom, nije teško preći. Gotovo svaki počinilac teškog krivičnog dela najpre pokuša da se prebaci u "inostranstvo", pa tek potom razmišlja o predaji. Iako postoji dobra saradnja sa policijom Crne Gore, a i sa bezbednosnim strukturama na Kosovu, ubice uspevaju da stignu i do Italije, Nemačke i drugih evropskih zemalja.

Ipak, iz policije poručuju da potraga nije stala i da će tragati za ubicama sve dok ih ne nađu.

Suprug ubijene

BEKSTVA PREKO KOSOVA

NOVOSAĐANIN Darijan Musić, koji je osuđen za ubistvo svoje devojke, manekenke Vladislave Červenko, uspeo je svojeveremeno da u "sitnim satima" pešice, preko sela Batnjik kod Novog Pazara, iz Srbije pređe na sever Kosova. Uhapšen je u poslednjem trenutku, a od slobode ga je delilo samo nekoliko stotina metara. Tutinac Mujo Gegić je, nakon što je u Novom Pazaru počinio dvostruko ubistvo, preko Rogozne uspeo da pređe na sever Kosova, a potom da preko Italije stigne u Nemačku, gde je ubio još troje ljudi. Trenutno je u Nemačkoj na doživotnoj robiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije