Ubijen zbog svađe oko milion evra?

M. NIĆIFOROVIĆ

petak, 23. 08. 2019. u 08:05

Убијен због свађе око милион евра?

Mesto ubistva

Policija uhapsila Bajazita B. (25), koji se tereti da je usmrtio Bejta Krlića (51). Sinovac žrtve i brat osumnjičenog učestvovali u "filmskoj pljački" u Nemačkoj 2017.

BEJTO Krlić (51), ubijen je u sredu veče oko 23 sata, ispred restorana "Dar" u Novom Pazaru. Njega je, kako se sumnja, posle kraće svađe, hicem iz pištolja usmrtio Bajazit B. (25) iz ovog grada. On je odmah uhapšen i određeno mu je policijsko zadržavanje do 48 sati. Kako nezvanično saznaju "Novosti", motiv zločina je sukob oko novca iz čuvene pljačke u Nemačkoj, kada je odneto oko milion evra!

Novopazarac Rijad Krlić, sinovac ubijenog Bejta Krlića je 2017. godine, sa saučesnikom, izveo krađu novca iz poštanskih kola u Minhenu. Rijad je uhapšen u Mađarskoj i trenutno je u nemačkom zatvoru. Tamošnje vlasti nikada nisu zvanično objavile ime Rijadovog pomagača, ali, kako saznajemo, on je takođe iza rešetaka. Na robiji su, nezvanično, i Bajazitovi roditelji, ali nije jasno koja je bila njihova uloga u razbojništvu. U međuvremenu, sudbina opljačkanog novca je, uprkos svim naporima da se pronađe, i dalje nepoznata.

PROČITAJTE JOŠ - PUCNjAVA U NOVOM PAZARU: Uhapšen osumnjičeni za ubistvo

Pre zločina u restoranu "Dar" sa ubijenim Bejtom je sedeo njegov drugi sinovac, Rijadov rođeni brat, čije ime još nije saopšteno. Sa njima je bio i ubica Bajazit B., koji je rođeni brat saučesnika pljačke u Minhenu.

Ne zna se zašto su se sastali i o čemu su razgovarali. Ipak, naši izvori bliski istrazi tvrde da je među njima i ranije bilo netrpeljivosti.

- U jednom trenutku, svi su izašli iz kafane, a posle kraće svađe Bajazit B. je potegao pištolj i u Bejta Krlića ispalio jedan metak kojim ga je na licu mesta usmrtio - kaže naš izvor iz MUP.

U Novom Pazaru odavno kolaju priče da je novac ukraden iz nemačkih poštanskih kola završio u ovom kraju, da je negde zakopan. Navodno, dok se čeka Rijadov izlazak iz zatvora, oko "plena" se spore rođaci pljačkaša i njegovog pomagača. Po drugoj verziji, svađa nije izbila zbog podele novca već zbog toga što je ubica Bajazit B. verovao da mu brat i roditelji nevini leže u nemačkom zatvoru. Na prvom saslušanju Bajazit B. se nije izjašnjavao o razlozima za potezanje oružja.

Rijad Krlić je odneo novac iz poštanskih kola

SPEKTAKULARNA KRAĐA U MINHENU

PLjAČKA više od milion evra iz poštanskih kola kojima je upravljao Rijad Krlić dogodila se u Minhenu 24. avgusta 2017. Tada je Rijad, prilikom dostave novca bankama, iskoristio trenutak kada je ostao sam za volanom da blindirana kola sakrije 400 metara dalje i iz njih iznese vreću sa novcem. Na dogovorenom mestu čekao ga je pomagač za koga se veruje da je brat ubice Bajazita B. Posle pljačke Rijad Krlić je preko Mađarske pokušao da dođe u Srbiju, ali je uhapšen u blizini Segedina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)