Braća optužena za prebijanje bračnog para

S. BABOVIĆ

četvrtak, 22. 08. 2019. u 21:45

Браћа оптужена за пребијање брачног пара

Mesto gde je pretučen bračni par Foto S. Babović

Proces protiv Lazara Markovića i Saše Živanovića iz Izbenice kod Varvarina zbog sumnje da su supružnicima Milutinu i Slađani Petrović naneli teške povrede

VIŠE javno tužilaštvo u Kruševcu podiglo je optužnicu protiv braće Lazara Markovića (25) i Saše Živanovića (43), koji se sumnjiče da su 8. februara u selu Izbenica kod Varvarina pretukli stariji bračni par - Milutina (64) i Slađanu Petrović (59). Muškarac je mesec i po dana nakon napada preminuo u Kliničkom centru Niš, dok je njegova supruga bila izobličena od povreda.

PROČITAJTE JOŠ - PRIJAVA PROTIV RAZBOJNIKA: Muškarac i žena pretukli 38-godišnjakinju i oteli joj novčanik i telefon

- Radi se o predmetu koji je od strane Osnovnog javnog tužilaštva ustupljen na nadležnost Višem tužilaštvu. Nakon prikupljenih dokaza tokom istrage, kao i u pretkrivičnom postupku, 15. avgusta je podignuta optužnica protiv L. M. i S. Ž., obojice iz Izbenice - navodi za "Novosti" javni tužilac dr Bratislav Petrović.

Marković i Živanović, braća od tetke, optužena su za krivično delo teška telesna povreda u saizvršilaštvu.

Petrovići su nastradali kada su krenuli u prodavnicu. Okrivljeni su tokom celog dala pili alkohol ispred dve lokalne prodavnice, a onda su se okomili na supružnike. Starce su bez milosti tukli, a u jednom trenutku Milutina su bacili sa potpornog zida.

Lekari Doma zdravlja "Dr Vlastimir Godić" u Varvarinu posvedočili su za "Novosti" da nikada ranije nisu videli tako teško prebijene starije ljude. Nesrećna žena je zadržana na lečenju u Opštoj bolnici u Kruševcu, dok je njen suprug transportovan kao životno ugrožen u Urgentni centar u Nišu. Zadobio je teške povrede glave i trbuha i odmah je priključen na aparate za veštačku ventilaciju.

- Ni danas nam nije jasno zašto se sve to desilo - rekla nam je Slađana Petrović, koja je uz podršku rodbine sahranila supruga ovog proleća.

Petrovići nisu imali decu. Živeli su skromno, zarađujući i u poodmaklim godinama od seče drva.

ŽIVELI U STRAHU

BROJNI meštani Izbenice ispričali su nam da je ovo selo živelo u strahu od uhapšenih, koji su pod dejstvom alkohola bili van kontrole. Prema saznanjima "Novosti", obojica su odranije poznata organima gonjenja. Marković je bio osuđivan za krađu, a prijavljivan za nasilje, remećenje javnog reda i mira... Bio je i u zatvoru, dok je Živanović osuđivan ili prijavljivan za sitne krađe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Realno

23.08.2019. 04:41

Treba ih zabetonirati dobro ,jer su pali konacno i ne mogu da se vade i grbave pred Sudom.

Гокди

23.08.2019. 09:56

А ја верухем у досадашњу праксу судства,да ће им дати још неку шансу,неби ли убили још неког можда.