NA Novom pazarskom groblju u Pirotu prijatelji i rođaci poslednji put su se oprostili od Svetlane i Anđele Rančić, majke i kćerke koje su 16. avgusta poginule u saobraćajnoj nesreći nadomak Blagojevgrada u Bugarskoj, kada je automobil "panda" kojim je upravljao Marjan (60), udario u autobus. Muž, odnosno otac poginule, još uvek je u Sofiji, gde je podvrgnut mnogobrojnim operacijama i lekari se bore za njegov život. On je u takozvanoj indukovanoj komi, pa i ne zna da su u istom grobu sahranjene Anđela i Svetlana, ili Ceca kako je mnogi u Pirotu znaju.

Pročitajte još - MAJKA I ĆERKA IZ PIROTA POGINULE U BUGARSKOJ: Familija još čeka tela, procedura pomerila sahrane

Scena kakva je viđena u kapeli Novog pazarskog groblja, nije nikoga ostavila ravnodušnim. I najtvrđe duše su zaplakale nad tragičnom sudbinom i belim kovčegom Anđele i njene majke Svetlane. Sahrana je bila zakazana tačno u podne, a mimohod je počeo sat i po ranije. Kraj odra su se smenjivali školski drugari i Anđeline drugarice iz ovdašnje gimnazije, koje će za koji dan u školu. Ona je, kako su nam kroz suze rekle njene drugarice, trebalo da krene u treći razred i radovala se polasku u školu.

- Radovala se i odlasku na more u Grčku, zajedno sa roditeljima. Jednostavno, radovala se životu. Nažalost, u Grčku nisu stigli, niti će ona u školu - reči su Anđelinih prijatelja.

ZAHVALNOST AMBASADI MNOGI članovi porodice Rančić, kao i Marjanovi prijatelji, kao što je Miroljub Pejić, kažu da je naša ambasada u Sofiji na najefikasniji i najbrži mnogući način obavila kompletnu proceduru prebacivanja tela iz Bugarske i da stalno prati Marjanovo zdravstveno stanje. Zbog izuzetnog profesionalizma i zalaganja da se ionako veliki problemi ove porodice rešavaju, oni su zahvalni osoblju naše ambasade u Sofiji.

Drugari iz odeljenja kažu da je nosila pravo, anđeosko ime i da je takva bila i u duši i prema svima koje je znala. Odrasla je kod Marjanove majke Dafine, iz čijih se usta samo povremeno čulo "Anđelija, Maki, Ceco! Meni je mesto da idem tamo, a ne vama koji ste tek krenuli u svet! Šta će mi život bez vas".

Svetlanina majka Negra, koja je takođe blizu devedesete i koja je pre godinu i po izgubila i svoju prvu kćerku, nije imala snage ni da plače, ni da hoda.

Buketi svežeg cveća su gotovo prekrili zajednički grob majke i ćerke. Svetlanine kolege s posla, zaposleni u televiziji "Pi kanal", na komemoraciji kažu da njeno odsustvo na poslu već osećaju.

- Ceca nas je održavala i u najtežnim trenucima. Bila je uporna, omiljena kod kolega, ali i kod onih sa kojima je sarađivala. Borila se za svaku reklamu, za svaki nastup, jednom rečju za sve. Njeno odsustvo će ostaviti veliku prazninu. Da ne govorimo o tome koliko su njena smrt i smrt njene kćerke gubitak za porodicu - rečeno je na komemoraciji.

PROČITAJTE JOŠ - Telo utopljene žene pronađeno u Dunavu zapetljano lancima

Na poslednji pozdrav sa suprugom i kćerkom Marjana, koga svi znaju pod skraćenim imenom Maki, došli su i mnogobrojni njegovi prijatelji iz grada i okoline.

- On je valjda jedini Piroćanac koji se nikada ni sa kim nije posvađao, niti je nekad nekog opsovao. Ima razumevanje za svačije probleme. Jednostavno duša od čoveka. Zato je omiljen gde god se pojavi. Nikad mi neće biti jasno kako ovakva tragedija da zadesi takvog čoveka - pita se kroz suze Veroljub Đurić, koji je sa Marjanom odrastao.Rođaci i prijatelji stradalih