Kobni edem pluća odneo Milu

J. S. - S. K.

ponedeljak, 19. 08. 2019. u 06:01

Кобни едем плућа однео Милу

Foto Fejsbuk

Slučaj smrti devojčice kojoj je pozlilo na Vlasini
PRVI rezultati obdukcije, o kojima je obavešteno vranjsko Više javno tužilaštvo, pokazuju da je devojčica Mila Janković, kojoj je pozlilo na Vlasinskom jezeru, preminula od vode u plućima. Kako kažu u Tužilaštvu, rezultati im još nisu zvanično dostavljeni, samo im je rečeno da nema tragova nasilne smrti, odnosno da je uzrok smrti voda u plućima.

Roditelji Biljana i Miroslav Janković su van sebe od bola. Nakon što je devojčica preminula u surduličkoj bolnici, uprkos borbi lekara i reanimaciji koja je urađena, vratili su se u dom Biljaninih roditelja u Vranju, kako bi sačekali obdukciju. U međuvremenu, i druga bliznakinja Lena je primljena u bolnicu, ali se ispostavilo da je reč o virusu. Kako nam je rekla rođaka porodice Janković, oni su u nedelju krenuli u Rumu da bi pripremili sahranu male Mile.

PROČITAJTE JOŠ - DETE UMIRALO, HITNE NIJE BILO; Lekar iz Crne Trave: Da su me ponovo pozvali, izašao bih na teren

Vest da je dvogodišnja Mila preminula potresla je komšiluk iz Pavlovačke ukice u Rumi, gde ova porodica stanuje. Tokom celog dana komšije su se smenjivale u porodičnom domu preminule devojčice, kako bi izjavile saučešće neutešnim roditeljima, ocu Miroslavu i majci Biljani.

- Velika tuga i bol! Čim su doputovali u nedelju ujutru iz Vranja, otac je počeo pripreme za sahranu. Majka je neutešna, sve ovo teško podnosi. Inače, oni su jedna divna, radna porodica. Svi saosećamo sa njima u ovom velikom bolu - kaže potreseno jedna od komšinica ove porodice.

Mala Mila biće sahranjena u ponedeljak 19. avgusta na groblju Barunovac.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Filip

19.08.2019. 08:24

Reč strucnjaka čekaju mnogi roditelji koji strepe da puste dete u bazen ili u more i da ga uvece okupaju u kadi. Udisanje vode da moze da izazove edem pluca sa fatalnim ishodom! Svašta! Celo leto restorani nas rashladjuju prskalicama s vodom koju kao aerosol udiše svako ko tuda prodje. Ko god roni ili se zagrcne je u opasnosti? Kako to da onda, daleko bilo, nema vise ovoga? Sta da se uradi do toga ne dođje? Novi strah sa kojim treba da živimo pored straha od saobracajki itd. Koji je to zivot?