Senta: Baštovanu dala novac da joj likvidira muža?

R. ŠEGRT

petak, 16. 08. 2019. u 20:05

Сента: Баштовану дала новац да јој ликвидира мужа?

Više javno tužilaštvo u Subotici

Tatjani B. iz Sente određen pritvor zbog sumnje da je podstrekavala poznanika na teško ubistvo supruga Zorana B. Nameravala, navodno, da ostavi otključana vrata kuće, da bi napadač ušetao noću. Tokom saslušanja negirala delo

SENĆANKA Tatjana B. (48) uhapšena je zbog sumnje da je pokušala da potplati poznanika da ubije njenog muža Zorana B. (49). Policija je zvanično saopštila da sumnja da je ona od maja ove godine pa sve do četvrtka kada je uhapšena, više puta tražila od tridesettrogodišnjeg muškarca iz Sente da ubije njenog supruga i da mu je za to obećala 1.600 evra!

Policijska uprava Kikinda saopštila je u petak da je osumnjičena žena deo obećanog novca, kako se sumnja, već dala muškarcu, kojeg je, navodno, pokušala da navede da za novac izvrši ubistvo.


PROČITAJTE JOŠ: ŽENA UHAPŠENA U SENTI: Obećala 1.600 evra da joj ubiju muža!

- Kao pogodnu osobu da izvrši ovo delo ona je odabrala radnika koji je kod njih povremeno radio baštenske poslove. Njemu je već dala 1.000 evra, kako se sumnja, ali je to policija, očigledno doznala, pa je ženu uhapsila prilikom primopredaje još 80 evra. Čovek kojeg je targetirala kao potencijalnog ubicu jeste prestupnik i nasilnik, ali policiji nije poznat po ovako teškim krivičnim delima. Ona je, očigledno, računala da on za novac može da počini i tako nešto - priča sagovornik "Novosti" upućen u ovaj slučaj.

Tatjana B. je uhapšena zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo podstrekavanje teškog ubistva, saopštio je MUP. U petak joj je, nakon saslušanja u Višem javnom tužilaštvu u Subotici, određen pritvor do 30 dana. I dok u policiji tvrde da imaju čvrste dokaze za ono za šta je terete, saznajemo da je Tatjana B. na saslušanju negirala izvršenje krivičnog dela.

"TREBA SAČEKATI" I DOK se novac i druga imovina, odnosno koristoljublje nameću kao jedini motivi Tatjane B. da, navodno, pokuša preko drugog lica da ubije muža - mnogi komentarišu da ipak treba malo sačekati sa zaključcima. Prema rečima pojedinih Senćana, možda će tek naknadno nešto "isplivati" na površinu i razjasniti ceo ovaj slučaj.

Kao mogući motiv ovog krivičnog dela, za sada se jedino navodi koristoljublje. To su "Novostima" nezvanično potvrdili i naši izvori upućeni u detalje slučaja.

- Pretpostavka je da je u pitanju koristoljublje, jer do sada nije poznato da postoje drugi razlozi. Ne zna se da li su Tatjana B., kao i njen suprug, eventualno imali druge intimne veze. Budući da je osumnjičena planirala detalje ubistva, tako što bi, navodno, ostavila vrata kuće otključana kako bi potencijalni ubici tokom noći ušao i u spavaćoj sobi ubio njenog muža, a da pritom malo povredi i nju i da se inscenira premetačina, onda se novac i imovina nameću kao jedini mogući razlozi - opisuje sagovornik "Novosti"

Vest o hapšenju Tatjane B. šokirala je ne samo građane Sente već i Subotice, jer je reč o dobro situiranoj porodici, koja se bavi privatnim biznisom i poslove ima u oba ova grada.

Ilustracija / Depositphotos


- Poznajem porodicu i ne mogu da verujem da se zaista dogodilo tako nešto. Pre neki dan sam video njih dvoje kako sede u kafiću. Dobro žive, imaju troje punoletne dece, bave se privatnim preduzetništvom. Ništa ružno nisam čuo o njima u smislu neke prevare sa drugim muškarcem ili ženom - u neverici kaže Senćanin, koji želi da ostane anoniman, jer kao poznanik ovog para ne može i dalje da dođe sebi.

I ostali Senćani koje smo pitali o ovom slučaju skoro da ne veruju u ono što su čuli. Svi znaju da se bračni par bavio privatnim biznisom, pa niko ne naslućuje šta bi mogao da bude motiv ovakvog pokušaja ubistva. Ni istražni organi, za sada, sa sigurnošću ne mogu da definišu jasan motiv.


PROČITAJTE JOŠ: Ljubavnika nagovarala da joj ubije muža, dobila 10 godina robije

- Reč je o situiranoj porodici. Imaju auto-perionice u Senti i Subotici. Muž je vodio, a ona je bila uključena u posao i lepo su živeli. On se bavio i distribucijom gasa - prepričava drugi Senćanin.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije