OLIVERA Lisica, direktorka zrenjaninskog Centra za socijalni rad (na slici), odbacuje bilo kakvu mogućnost da ova institucija u javnost iznese podatake koji su, u skladu sa zakonom o odnosima u porodici, strogo poverljivi. Ona je to izjavila, osvrnuvši se na informacije o navodnom pokušaju silovanja dve devojčice u Melencima, za šta je osumnjičen Ž. Ć.

- Nisu tačne insinuacije o navodnim izvorima iz Centra za socijalni rad, koji je u javnost pustio priču o tome šta je navodno izjavila starija devojčica - kaže Olivera Lisica.


PROČITAJTE JOŠ: SUMNjE ZA SILOVANjE DEVOJČICA: Melenčanin panično traži branioca

Više javno tužilaštvo u Zrenjaninu dosledno je u stavu da nema oglašavanja za javnost povodom ovog slučaja, pa smo uskraćeni i za informaciju da li je Ž. Ć. nakon saslušanja i navodnog poligrafa zaista pušten na slobodu. Njega su žitelji Zrenjanina navodno videli u centru grada, kako traži advokata.

Ulazna vrata trošnog porodičnog kućerka u Melencima, gde se navodno odigralo sve, zaključana su, a mnogobrojni meštani potvrđuju da su čuli da je Ž. Ć. u utorak pušten iz pritvora.

- Poznajem ga još od detinjstva, u istoj ulici smo odrasli, valjda bih znao da je pre mnogo godina silovao svoju majku. Selo bi o tome brujalo, ma to su sve gnusne laži i izmišljotine - kaže za "Novosti" sredovečni muškarac iz sela koje je ovih dana u centru pažnje javnosti.

Policiji je navodno seksualno uznemiravanje devojčica, od šest i tri godine, prijavila majka A. R.


PROČITAJTE JOŠ: STRAVIČAN ZLOČIN: Uhapšen osumnjičeni za silovanje žene i njenih ćerki od 3 i 6 godina

"NEZGODNA I LAKO PLANE"

KAKO pričaju komšije iz ulice gde je ova porodica živela, A. R. je "veoma nezgodna osoba koja lako plane i uđe u konflikt sa ljudima". A. R. je policiji navodno ispričala da je Ž. Ć. i nju tukao i pretio joj smrću, kao i da je mesecima dodirivao njenu ćerku iz prvog braka, i njihovo zajedničko dete.