INTERVENCIJA KOMANDIRA NA ZVEZDARI: Ušunjao sam se kroz prozor da spasem dete

G. N.

14. 08. 2019. u 22:02

ИНТЕРВЕНЦИЈА КОМАНДИРА НА ЗВЕЗДАРИ: Ушуњао сам се кроз прозор да спасем дете

Ivan Vučetić Foto Privatna arhiva

Ivan Vučetić (32), komandir PS Zvezdara, koji je sprečio Jovanu Đekić da sa bebom u naručju skoči sa terase. Pozvao nas je njen muž, koga je pomahnitala žena prvo pretukla, a onda i zaključala

IVAN Vučetić (32), komandir policijske stanice Zvezdara, pre dva dana je uspeo da spreči Jovanu Đekić (31) u nameri da sa sedmomesečnom devojčicom skoči sa terase kuće u kojoj živi. Drama se odigrala u Ulcinjskoj ulici, na broju 19, a sve posle prijave porodičnog nasilja koje je pretrpeo njen suprug Damjan Đekić (30)!

Zahvaljujući upornosti, hrabrosti i spretnosti, Vučetić će u svoju biografiju upisati herojsko delo. On se nije dvoumio kada su ga zbog specifičnosti situacije pozvali posle radnog vremena da dođe na mesto dramatičnog događaja. Iz Borče, u civilu, stigao je dvadesetak minuta posle prve patrole i preuzeo slučaj.


PROČITAJTE JOŠ: Drama na Zvezdari: Majka bebe pretukla muža, pa pretila samoubistvom, policajac krišom ušao u stan i spasao dete

- Moje kolege su preko broja 192 dobile prijavu o porodičnom nasilju, u utorak oko 19.30 - prepričava nam Vučković. - Najverovatnije je neko od komšija začuo galamu. Patrola je došla, ali ni slutili nisu da će se suočiti sa spasavanjem života devojčice, sa kojom je majka htela da skoči sa prvog sprata. Još je neobičnije bilo što su zatekli njenog muža sa vidnim povredama po glavi i telu.

Damjan Đekić bio je zaključan u kući i nije mogao napolje. Njegova supruga Jovana je, po svemu sudeći, posle žučne svađe, zatvorila vrata i otišla na balkon sa sedmomesečnom bebom. Tamo su počeli pregovori.

- Trojica policijskih službenika pokušala su da razgovaraju sa ženom, ali nisu uspevala nikako da je ubede da otvori vrata i siđe sa terase. Čak se u jednom momentu popela na ogradu i zavrištala da će se ubiti. Sve vreme držala je ćerku - priča policajac.

Videvši da situacija preti da se otrgne kontroli, Ivan je odlučio da ekipu povuče i u dvorištu Ulcinjske ulice ostane sa pomoćnikom Lazarom Jovanovićem (34). Sada je sve bilo u rukama dvojice policajaca. Nastavili su da razgovaraju sa Jovanom. Molili su je da siđe, da otvori vrata, da bar bebi da vodu zbog velike vrućine. Ništa nije pomoglo.

Kuća u Ulcinjskoj ulici gde je Jovana pretila ubistvom i samoubistvom / Foto K. Mihajlović- Jovana je sve vreme šetala po terasi, ulazila je izlazila iz sobe. Kada je na balkon došla bez deteta, shvatili smo da ju je stavila na krevet da spava. Video sam da je prozor pored terase odškrinut. To je bila naša šansa - nastavlja komandir.

Ivan se dogovorio sa pomoćnikom da unezverenu ženu zagovara. Za to vreme, on se hitro popeo preko ograde i kroz prozor ušao u sobu. Jovana je bila u drugom uglu i nije primetila taj "upad".

- Iz sobe sam prešao na terasu, sa leđa joj se prišunjao i zgrabio je. Jovana se tokom hapšenja nije opirala. U međuvremenu, stigli su Hitna pomoć i Centar za socijalni rad. Otac i devojčica odvezeni su u Urgentni centar i Institut za majku i dete na dalje lekarsko zbrinjavanje - kaže Ivan.

Dan posle uspešne akcije, pohvale stižu sa svih strana zbog poduhvata. Ipak, ovaj skromni policajac kaže da je spasavanje ljudskog života najvažnija nagrada koju je mogao da dobije, naročito kada je reč o detetu.


PROČITAJTE JOŠ: NOVI DETALjI: Trudnica skočila sa drugog sprata bežeći od muža

UDARALA SUPRUGA METLOM?

KAKO nezvanično saznajemo, komšiluk je već alarmirao policajce Zvezdare zbog narušavanja mira u pomenutoj porodici. Takođe, policija je već imala prijave za porodično nasilje na ovoj adresi. Prema nepotvrđenim informacijama, Jovana Đekić je pre dva dana pretukla muža Damjana metlom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

Masa iz nekog

15.08.2019. 05:39

@Neko iz mase. - E, prijatelju, svaka cast medicinarima, ali ne treba potcjenjivati ovaj podvig.

diskriminacija i primitivizam

15.08.2019. 01:36

morao je komandir ps ds dodje lično jer ne veruju da žena čini nasilje, koji je to primitivizam i sistemsko ugrožavanje prava muževa u Srbiji. A poznato je da su žene najčešće inicijatori sukoba u porodici, ali naš profeministički zakon priznaje samo muškarca kao nasilnika.

kadijica ti sudi

15.08.2019. 01:43

Garantovano je feminističko tužilaštvo pustilo da se brani sa slobode.

Анти Антифа

15.08.2019. 07:09

Одузети јој дети дати оцу. Забрана приласка,доживотна

vito

15.08.2019. 09:13

Žena pretukla muža! Ne mogu da verujem da je to objavljeno. Na sve strane strane je hajka na muškarce koji "ničim izazvani" tuku jadne žene.