POKOLj U JABUKOVCU: Pucali u žene da bi im Raja odao gde su pare?

E. V. N.

14. 08. 2019. u 10:02

ПОКОЉ У ЈАБУКОВЦУ: Пуцали у жене да би им Раја одао где су паре?

Motiv za ubistva je najverovatnije koristoljublje

Na osnovu do sada pronađenih tragova, dva su scenarija četvorostrukog ubistva u Jabukovcu kod Negotina. Prema drugoj verziji, Kazimirović je iznenadio razbojnike, tokom krvavog pira ispred kuće

DVA su scenarija četvorostrukog ubistva na salašu Kazimirović u mestu Valja Vratne kod Jabukovca - nezvanično saznaju "Novosti". Na osnovu poslednjih veštačenja izvlači se zaključak da je glava porodice Raja Kazimirović (72) poslednji ubijen, ali se, zbog protoka vremena od zločina do pronalaska tela, ne zna sa sigurnošću da li je gledao egzekuciju najmilijih ili je njegov dolazak iznenadio razbojnike tokom krvavog pira i napada na žene!

Istražitelji srpske policije, međutim, u jedno su ubeđeni a to je da je zločin počinjen iz koristoljublja i da je bar jedan od počinilaca vešt u baratanju oružjem. Na ovo ukazuje premetačina po kući, ali i preciznost kojom su ubijene dve žrtve.


PROČITAJTE JOŠ: ISTRAGA U JABUKOVCU: Raju ciljali iz daljine

- Po prvom scenariju, ubice su uletele na salaš odmah pošto je Raja stigao sa njive - navodi naš izvor blizak istrazi. - Jedan je došao do njega i držao ga na nišanu, dok se drugi spustio do šupe, gde su mu bile majka i sestričina. Verujemo da je u tom trenutku Rajina sestra bila u kući i da nije slutila kakva se drama odvija napolju.

Po ovoj verziji, tražili su od Raje da im kaže gde su pare, a da bi ga uverili da su ozbiljni, prvo su hicima u glavu ubili njegovu majku i sestričinu. On je sve to gledao.

- Tada je, čuvši viku, kako se pretpostavlja, iz kuće izletela Rajina sestra, koja kada je videla šta se dešava počela da zapomaže - navodi naš sagovornik. - Onda se napadač, koji je držao Raju na nišanu okrenuo i pucao. Pogodio je u usta i na mestu usmrtio. Tog trenutka Raja je krenuo da ustaje sa sedišta na traktoru, ali mu je ubica ispalio četiri hica u donji deo grudi i stomak. Petim ga je overio u čelo. Prema nekim proračunima, napadač je od Raje bio udaljen između metar i po i dva. On i sestra ubijeni su istim kalibrom.

Raja Kazimirović

Njegova majka i sestričina ubijene su iz neposredne blizine. Napadač im je gotovo prislonio pištolj uz glavu. One su usmrćene sa po dva hica u glavu i različitim kalibrom od Raje i sestre.

- Drugi mogući sled događaja razlikuje se samo po tome, što je Raja došao sa njive kada su žene već bile mrtve - navodi naš sagovornik. - Moguće je da je prekinuo razbojnike u premetačini. Jedan je istrčao i ubio ga dok je još bio na traktoru. Novac u kući Kazimirovića policija nije pronašla. Veruje se da su ga krvavi pljačkaši odneli, ali o kojoj sumi je reč, može samo da se nagađa.

Ekipe forezničara ponovo su u utorak bile na mestu zločina. Prikupljaju se dodatni materijalni tragovi u masakru Raje Kazimirovića (72), njegove majke Dragice (93), sestre Ljubinke Oprikić (76) i sestričine Dragane Joveljić (53), ubijenih sa ukupno 10 metaka.

Raja Kazimirović je važio za skromnog i povučenog čoveka, koji je do penzije radio kao pekar u nekadašnjem negotinskom "Žitomlinu", ali se od rane mladosti bavio i poljoprivredom. Porodica, potvrđuju i meštani, ničim se nije isticala, a imao se utisak da, bar po spoljnom izgledu, ne spada u imućnije. Pa, ipak, za Raju su pričali da ima para jer ne troši i štedi.

Telo muškarca pronađeno izrešetano na traktoru / Foto S. Jovanović


Na mestu zločina su pronađene čaure pištolja, navodno malokalibarskog i kalibra 7,65 milimetara, ali dok se ne završe kompletne složene analize obdukcije, ne može se sa sigurnošću tvrditi da čaure nisu podmetnute.

Istražitelje brine i blizina granice, jer su ubice mogle i neopaženo da se domognu susedne Rumunije, ali i da stignu na ovaj teren iz nje. Kako je sezona godišnjih odmora, niko ne bi posumnjao u automobil stranih registracija jer u Jabukovac u avgustu sa svih strana sveta dolaze meštani koji godinama žive na privremenom radu u inostranstvu.

Policija detaljno "češlja" teren, ispituju se bazne stanice, saslušavaju svi koji bi o ovom zločinu mogli da kažu reč više, komšije, rođaci, ljudi sa kojima se porodica družila ili imala bilo kakve kontakte, prijateljske ili poslovne. Ispituju se i stari znalci policije, od kojih su neki, kao što je M. S. iz Brze Palanke navodno viđani u selu.


PROČITAJTE JOŠ: JEZIVI DETALjI ZLOČINA KOD JABUKOVCA: Policija otkrila tragove premetačine, pljačkaši ubijali iz dva oružja?


Istraga tek treba da do detalja rasvetli okolnosti pod kojim je ovaj svirepi zločin, za koji se sumnja da je delo profesionalaca na osnovu prostrelnih i ulaznih rana, izvršen.

Rajina majka i sestričina su ubijene kod trema sa po dva metka


SAHRANE UČETVRTAK

RAJA i Dragica Kazimirović, Ljubinka Oprikić i Dragana Jozeljić biće sahranjeni u četvrtak, 15. avgusta. Nakon opela u crkvi Vaznesenja Gospodnjeg ova porodica će biti ispraćena na počinak na mesnom groblju u Jabukovcu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

milos

14.08.2019. 10:27

zato salasi i izdvojene kuce imaju 1 do 2 ovcarska psa ,koji amortizuju faktor iznenadjenja,kod domacina. sarplaninac,azijski i srednjeazijski ovcar, karakacanski pas,bsrpski odbrambeni pas i sl

Витез Која

14.08.2019. 13:10

У устав и закон треба ставити да домаћин има право да убије без одговарања пред законом или било ким на својој имовини било кога непозваног и ненајављеног, ко год се дрзнуо да самовољно ступи на приватан посед дакле лопове, провалнике, силоватеље убице, наркомане итд.

Tarabic

14.08.2019. 13:38

Veštak gledao u pasulj pa mu ovaj sa onog sveta javio zašto je pucao ha ha ha dno dna.